fredag den 22. maj 2015

Pinsebord dækket med hjemmelavet bordpynt

Borddækning til højtider har altid specielle temaer, og da jeg i år skal afholde en pinsefrokost for nogle gode venner, satte jeg mig for at finde ud af om pinsen traditionelt har et tema.

Foråret lader til at være temaet ligesom til påske med gule og hvide pinseliljer. Solen har også en central plads da solen ofte forbindes med pinse, man skal jo se pinsesolen danse. Derudover var forslagene skovens dyr, som kommer frem fra deres vinterskjul på denne årstid.

Jeg måtte jo så igang med at være kreativ. Pinseliljer er nemt nok, de kan købes overalt og stilles i små vaser, men smukke repræsentationer af solen og skovens dyr kan være svært. Hvis nu jeg besad evnerne til at tegne eller male, så havde det været nemmere, men det gør jeg ikke.

I stedet besluttede jeg at lave noget i pap. Jeg tænkte at gul pap skåret ud i formen på en sol og så med et stykke mindre orange pap ovenpå i om ikke samme form så en der passer til. Jeg kom straks til at tænke på solen fra To på Flugt, man er vel Disney fan ;)
Så planen var at lave de store stråler i gul og lægge en mørkere gul/orange ovenpå så cirklen og de små stråler har en anden farve. 

Jeg tænkte at dyrene kunne være rådyr/krondyr, da harer er forbundet med påske og fugle er lidt kedelige. Planen var at finde en smuk silhuet og skære den ud i ud i pap og lægges på bordet. I min søgning faldt jeg over denne og så var valget klart. Det geniale ved den er at den har en bred bund, så man kan give den en fod så den kan stå op på bordet. Længere nede viser jeg jer hvordan man gør det. 


Det er måske lidt jagtpræget, men det er nu engang de vilde dyr vi har her i landet. 

Jeg fandt også nogle servietter med pindsvin som passede godt til temaet med forår og skovens dyr.
Man kan tage nogle friske grene ind for at skabe mere følelse af at naturen.
Print det ønskede motiv ud og tape det fast på et stykke karton i den ønskede farve. Skær nu langs stregerne med en for skarp hobbykniv/skalpel. Den skal have en tynd spids så du også kan bruge den til at prikke små stykker ud med.

Det mønster jeg valgte var med en bred ring og jeg lavede hele solen og de store stråler i gul.

Ringen og de små stråler valgte jeg at lave i en mørk orange.Den ægte sol der ikke sådan ud, men det er en måde at skabe mere liv i en sol. 

Den orange ring limes ovenpå den gule sol.


Dyremotivet skæres ud på samme måde, men da de skal stå op og ikke ligge ned laves en fod til dem i en græsgrøn. Jeg valgte at lave dyrene i sort, så man ser deres silhuet. 

Tegn stykker op der har samme bue/overflade som bunden der holder dyrene sammen. De skal være bredere så der kan laves et bug nederst og klip eller skær dem ud. Jeg lagde dem så kanten af kartonnet var bunden, på den måde sikrer man sig en helt lige kant. Tegn en lige streg et par milimeter fra bunden og skær blidt langs den, der skal ikke skæres igennem. Overfladen brydes på den måde og man kan lave et helt lige bug på kartonnet. 

Lim et stykke på hver side af bunden så de to buggede stykker vender udad. Nu klippes et lige stykke ud og de to buggede sider på det lige stykke og du har en fod.

Jeg har her valgt ikke at gøre dem for store, da de skal fungere sammen med blomster og små grene. 


Det gode ved at bruge pap er at det kan gemmes til en anden lejlighed. Derudover kan større børn være med til at lave borpynten, så det bliver noget man gør sammen.
1 kommentar: