onsdag den 6. maj 2015

Pasta med dampet broccoli og gorgonzola




Nem og dejlig pastaret som kan nydes med et stykke kød, eller som kan spises med flute.


- ½ pakke pasta
- 1 broccoli
- 150 g. gorgonzola (kan benyttes en anden form for blåskimmelost)
- salt og peber


Start med at sætte en stor gryde over til pastaen og en lille kasserolle. I mens du venter på at vandet koger, skæres broccolien i mindre buketter. Der må gerne være lidt stok på. Når vandet koger skal det have en gang salt, spar ikke på saltet. Når der tilsættes meget salt, får pastaen også ekstra smag. Når pastaen er tilsat må vandet gerne koge, men ikke buldre koge. Kig på din pastaposer, hvor langt tid pastaen skal have. I mens pastaen koger er vandet i kasserollen helt sikkert også kogeklart. Damp broccolien i kasserollen i ca. 2 min. Husk tiden, for at sikre at broccolien ikke bliver kogt.

Efter de 2 min tages broccolien af, og vandet sigtes fra. Læg den dampet broccoli i en skål, skålen er den færdige anrettede skål. Når den dampet broccoli er i skålen skal osten smuldres over. Når pastaen er kogt, hældes vandet fra. Behold gerne noget af vandet for at sikre lidt mere sovset konsistens. Vandet sikre også at pastaen ikke klæber sammen. Vend pastaen i skålen med broccoli og osten. Til sidst tilsættes to vrid fra peberkværnen og retten er klar til servering. Velbekomme    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar