søndag den 10. maj 2015

Mit Cowgirl Køkken

I anledningen af mors dag har jeg valgt at anmelde en bog, hvis forfatter er en stærk kvindelig karakter indenfor dansk mad, og ikke mindst indenfor kogebog-kunsten. Jeg elsker hendes altid gode humør, og fantasifulde madlavning så derfor var hun et perfekt valg til netop i dag. Det er selvfølgelig ingen andre end Louisa Lorang.


Louisa Lorang har netop udgivet kogebogen "Mit Cowgirl Køkken" som er en farverig og skøn bog. Inspirationen til lige netop dette tema kommer fra, at Louisa altid har elsket Texas og hele den amerikanske madkultur. I "Mit Cowgirl Køkken" deler Louisa Lorang ud af sine favoritter fra det forjættede land, og jeg kan kun sige mmmm!Jeg har prøvet flere af opskrifter allerede, og de er så gode. Louisa Lorang kombinerer nemt og enkelt den velkendte mad fra USA på en lækker måde, hvad enten det er fyldig BBQ, masser af grønne retter, sydstatsmad i den tungere ende eller TexMex. Du kan i bogen finde opskrifter på f.eks. tacos med chipotlerejer, kyllinge-enchilladas, salat med gedeost og jalapeno-jam, french toast med ristede ferskner og meget meget mere.

Bogen er lavet med et rustikt look, der passer perfekt ind i den amerikanske madkultur, hvor det oftest ikke behøver at være så fint og fornemt frem for praktisk og velsmagende. Et eksempel er den skønne og velsamgende taco, som på ingen måde kan spises pænt. Der render altid noget ned af hånden, eller også ligner man, jeg ved ikke, hvad når, man prøver at tage en bid. Det er lige præcis min pointe, når det kommer til amerikansk mad. Det skal bare være lækkert og lige til at gå ombord i.

Det rustikke tema i bogen passer også vildt godt til de lækre madfotos, som Ander Schønnemann har taget. De er indbydende, og man får virkelig lyst til at prøve kræfter med opskrifterne fra Texas. Jeg synes dog, at der i denne bog er en detalje, som er endnu mere, lækker. Louisa Lorang var sidste sommer i Texas, hvor hun sammen med sin familie rejste rundt for at spise så meget som muligt ifølge hende selv. Hvis nogle følger Louise Lorang på de sociale medier kan de måske huske de mange, mange billeder af sindssyg lækker mad, som blev lagt op. Jeg savlede i hvert fald ret meget over dem.

Du kan i bogen se mange af de flotte stemningsbilleder, som Louisa selv har taget og det synes, jeg er en virkelig skøn detalje. Det gør bogen mere personlig, og det kan jeg virkelig godt lide. Det er tydeligt, at denne bog ikke blot er udsprunget med et tema valgt af forlaget, men fra Louisa selv og hendes store kærlighed til Texas.

Rigtig god mors dag og søndag
fra denne cowgirlIngen kommentarer:

Send en kommentar