søndag den 3. maj 2015

Lykken er .. is!

Det er søndag, solen skinner, og sommeren er så småt på vej. Det skal selvfølgelig fejres med en boganmeldelse. Den 1. maj udkom bogen "Lykken er is" fra forfatterne, Anne Moltke og Maja Ambeck Vase. Udgivelsen er anden bog i "lykke-serien". 


Jeg læste tidligere på året om denne bog, og har siden været ret spændt på at se resultatet. Dette skyldes dels de to forfattere, som er bedst kendt som de populære bloggere Anne au Chocolat og Maja Chokolat, og dels, at jeg elskede deres første udgivelse "Lykken er chokolade". Det er ingen hemmelig, at jeg ELSKER is! Jeg er vokset op i en familie af is-elskere og jeg var derfor ret begejstret, da jeg fik muligheden for at anmelde denne bog.

Jeg vil først og fremmest rose bogens layout, som er virkelig lækkert og sommeragtigt. Illustrationerne er så skønne, og jeg elsker det feminine udtryk som de to forfattere har valgt til opskrifterne. Det gamle ordsprog, "man skal ikke dømme en bog på dens omslag" gælder måske for nogle bøger, men for mit vedkommende er kogebøger en helt anden kategori. Det er ret vigtigt, at man har lyst til at bruge bogen og føler sig inspireret, og det gør man virkelig ved denne bog. Bogen byder på 70 opskrifter i form af gamle kendinge som regnbueis, bananasplit og pistacieis samt masser af nye og lækre is som kanelsnegleis og ismacarons. Bogen indeholder opskrifter på sorbeter, mælkeis, parfaiter, pindeis, is(lag)kager, isdesserter m.m. Forfatterne giver foruden de mange lækre isopskrifter også deres bud på hjemmelavede isvafler, krymmel, chokoladesauce og andet lækkert tilbehør. Du kan også læse mere om is, uundværligt grej, og gode tips og trin-vejledninger. 

Jeg vil dog gerne lige nævne, at mange af bogens opskrifter er baseret på, at man ejer en ismaskine. Det gør jeg desværre ikke - endnu. Efter at have læst opskrifterne i denne bog er jeg igang med at undersøge markedets mange modeller, så jeg kan få købt mig en. Jeg kan simpelthen ikke klare sommeren uden en ismaskine, når nu jeg har set de mange skønne opskrifter. Ens mund løber decideret i vand bare ved at læse bogen. Min mand er normalt ikke særlig interesseret i hvilke bøger jeg anmelder her på bloggen, men efter at have hørt, at denne bog har en opskrift på snickers-lagkage med oreo-bund, peanutbutter-is og karamelsauce, så var han solgt. Han var endda klar til at købe ismaskinen med det samme.


Jeg tror, bestemt at jeg kan påstå, at de to forfattere er ligeså meget is-elskere som jeg, og det kan bestemt fornemmes igennem hele bogen. Det er alligevel en sand fornøjelse, at to kvinder udgiver en bog, hvor der ikke spares på kulhydrater og fedt. Der er ingen fedtforskrækkelse i denne bog, og sådan skal det også være. God is skal laves ordentlig,t og ikke i en sukkerfri og fedtfattig udgave - i hvert fald hvis man spørg mig. 

Denne bog er et absolut must til sommeren og burde ejes af alle, som elsker is. Den er helt fantastisk, og jeg glæder mig virkelig meget til at få min ismaskine, så jeg kan prøve de mange skønne og lækre opskrifter. Lykken er virkelig is. 

Hvis du ikke allerede kender de to skønne kvinder bag denne bog, så burde du helt sikkert kigge forbi deres blogs. Jeg vil dog gerne advare om, at et klik på de nedenstående links kan være dybt afhængigt og give ekstra kilo på sidebenene ;)

Anne Moltke er 28 år, kommunikationsmedarbejder hos Chokolade Compagniet
Hun har omkring 76.700 følgere på Instagram og 4546 følgere på Facebook. Der er ca. 3500 daglige besøg på hendes blog www.anneauchocolat.dk

Maja Ambeck Vase er 28 år, selvstændig -opskriftudvikler, madfotograf m.m.
Hun har omkring 54.700 følgere på Instagram og 4851 følgere på Facebook. Der er ca. 3500 daglige besøg på hendes blog www.chocolat.dk
Ingen kommentarer:

Send en kommentar