lørdag den 23. maj 2015

Kulturmekka på havnen


10344427_10152532720343977_6131856057471817876_o.jpg (851×315)
Så er det igen blevet tid til den årlige havnekulturfestival på Odense havn. Fredag den 29. maj klokken 16.00 skydes en hel weekend med kulturelle indslag igang. Skal du med?


Hvis du befinder dig på Fyn - nærmere bestemt i Odenseområdet - i næste weekend, kan du med god grund svinge forbi havnen. Her er nemlig stablet et mekka af kulturelle arrangementer på benene, hvor der med garanti er noget for såvel store som små. En hel weekend står havnemiljøet i kulturens tegn, og at kede sig bliver absolut ikke en mulighed. Festivalens åbningstider er:
Fredag: 16.00-23.00
Lørdag: 10.00-23.00
Søndag: 10.00-17.00
så der er god mulighed for, at alle kan nå at deltage i nogle af de mange aktiviteter, der udbydes på pladsen. Og for at det ikke skal være nok med fest og farver hele dagen igennem, så fortsætter festlighederne fredag og lørdag efter 23.00 som Afterparty på Coworking Odense og BobZ, hvor både kolde drinks og høj musik vil være i centrum. 
Entreen til selve festivallen er gratis, og på området vil der være mulighed for at købe både mad og drikke hos de forskellige boder, der er at finde. Eksempelvis kan du mæske dig i Street Food og friskpresset juice fra en Christiania- eller pandekagecykel, få dig et stykke godt dansk smørrebrød fra serveringsteatret Gydas have samt nyde alt fra helstegt pattegris og økologisk kaffe til græske, italienske, bosniske og asiatiske specialiteter. En kendiskok kigger også forbi pladsen i løbet af lørdagens program - nemlig den fynske og altid glade TV-kok Claus Holm.

o bolcher_billede.ashx (250×188)
Specialitetsbolcher fra Ærøs lille bolchekogeri
6C1F9B33D6AF4E3EA4D6D368A93E0794.ashx (450×447)
Il gusto serverer hjemmelavet italiensk is på festivallen

For de mindste er der åbne aktiviteter hver dag på den plads, der går under det sigende navn "Legezonen". Her vil der være alt fra cirkus, børneloppemarked, babylounge og mooncars til ansigtsmaling, indianersjov og biblioteksbesøg.
For de mere vovede og "adrenalinkicksøgende" typer er der mulighed for at prøve kræfter med den gymnastiske og akrobatiske gadeidræt "parkour". Der vil både være opvisninger og professionel hjælp til smarte hop og springtricks.

Sportslige aktiviteter vil også være at finde på festivallen. Om du er til fodbold, minigolf, krolf eller sjov på skateboard, er helt op til dig - mulighederne er mange!
Op til flere danseskoler stiller også op med shows. Du kan læne dig godt tilbage og nyde alt fra streetdance, mavedans og modern move til ballet samt cheerleading og selv prøve kræfter med nogle af stilarterne.

MavedansCityballet.dkDance Meditation

For de vandglade og friluftselskerne vil der være aktiviteter såvel til lands som til vands, ligesom der vil være op til flere gadeteatre at finde rundt omkring på pladsen. Hele weekenden igennem vil der blive serveret god musik fra diverse genrer, solister samt bands, og du kan lørdag se frem til en lille Tinderbox Surprise hen på aftenen. 

Water bubblesJetfunOdense Roklub
Ønsker du at læse en udførlig gennemgang af programmet for Odense Havnekulturfestival 2015, kan du her danne dig et detaljeret indtryk af de mange arrangementer, aktiviteter og underholdende indslag, som finder sted i den kommende weekend. 
Én ting er i hvert fald sikker: Havnekulturfestivalens 10-årige jubilæum bliver i den grad fejret!

  

2 kommentarer: