mandag den 20. april 2015

Makeuppens forskellige funktionerHvem har sagt, at du skal bruge læbestift udelukkende på læberne? Eller at øjenskyggen ikke også kan fungere som alt andet end øjenskygge? Hvis man begynder at tænke i bredere og mere alternative baner, når det kommer til brugen af sine skønhedsprodukter - ja, så har man ikke blot mulighed for at spare en masse plads i makeuptasken, men også en hel del på den økonomiske front. Lyder det ikke herligt? I så fald så læs med her.
Highlight

Ja, man behøver altså ikke nødvendigvis at gå ud og investere i en highlight- pudder eller et contour kit. Ligger du i forvejen inde med enten en lys concealer, pudder, øjenskygge eller sågar en lipgloss, så kan dette faktisk være tilstrækkeligt. Mange tror fx at en concealer kun anvendes til at dække, hvad enten det er pletter, rander eller bumser. men den kan faktisk være ret effektiv til at fremhæve kindben, næseryg eller øjenbryn. Det essentielle ved at bruge disse alternativer som highlight er altså blot, at de skal være i en tone lysere end resten af huden, og gerne med en lidt cremet eller skinnende konsistens - som fx med lipglossen.
Personligt så ejer jeg hverken en lipgloss eller en lys øjenskygge, men jeg har selv benyttet mig af en lys concealer under øjenbrynene, for at få dem til at træde mere frem i ansigtet. Og så bruger jeg gerne en rigtig cremet fugtighedscreme til at lægge på mine kindben og en lille bitte smule på selve den runde top af kinden (æblekinden). - Dette, synes jeg, får ansigtet til at fremstå mere naturligt og mindre sminket. Især hvis man er en pige, der bruger løs pudder og løs blush - da dette godt nogle gange kan få et lidt kompakt look på huden. Her hjælper det altså med en smule shine. Og så har man også noget at bruge den fede fugtighedscreme til, som man ellers syntes var for fedtet at bruge på resten af huden.

Øjenbryn


Som alternativ til den sædvanlige øjenbrynsblyant, så kan man også anvende diverse øjenskygger i stedet. Øjenskygger kan endda være at foretrække, da der ofte her er et meget bredere farveudvalgt end på øjenbrynsblyants- hylden. Og man kan blande farverne, for at få lige præcis den nuance, der passer bedst til en. Det er også ofte et pænere resultat, man får ud af at farve sine bryn med en pensel end en blyant, da dette vil skabe mere naturlige strøg. Personligt foretrækker jeg en cremet konsistens til øjenbrynene, da dette også kan bidrage til at forme brynene. Men mange foretrækker hellere en mere let og pudder-agtig konsistens, da dette er lettere at styre. Her kan man desuden igen påføre den fede ansigtscreme til brynene for at give dem form, frem for at gå ud og købe en øjenbrynsgelé. Et andet trick til at holde øjenbrynene på plads er også at spraye en smule hårspray på en vatrondel og strakt efter smøre det på brynene.

Læber

Hvis man ikke gider at gå ud og investere i en lipliner, så kan man i stedet anvende en øjenbrynsblyant eller eyeliner i grå eller brune nuancer og blende dem ud. En sort vil selvfølgelig se for voldsom ud. Derudover så kan man også anvende forskellige nuancer af øjenskygger på læberne, og toppe det af med en gang gennemsigtig lipgloss eller balsam, for at holde farven på plads. Dette åbner igen op for et bredere farvespektrum end læberstifter gør, og man kan på denne måde skabe sin egen helt unikke farve. Et andet lille tip er desuden at påføre en lysere tone - hvad enten det er øjenskygge eller læbestift - i midten af læberne for at få dem til at fremstå mere fyldige.

Øjne

På øjnene kan anvende sin blush eller bronzer som alternativ til en øjenskygge. Dette har somme tider den effekt, at hele ansigtet får et mere naturligt, ensartet look, når man genbruger den samme nuance flere steder i ansigtet. Især om sommeren kan man opnå en lækker, naturlig sommerglød ved at anvende bronzeren både under kindben og som skygge over øjets globelinje og under øjet, som en art eyeliner. Jeg anvender desuden også min øjenbrynsblyant - som er i en svag brun farve - som eyeliner på øjenlåget, da jeg somme tider synes, at en helt sort eyeliner er lidt for hård for looket.

Hud

I stedet for at gå ud at og investere i både foundation, pudder, blush, bronzer og contour kit, så kan man gøre ligesom jeg - og koge disse ned til 3 essentielle ting - pudder foundation (Youngbloods mineralpudder), bronzer (Rimmels naturel bronzer) og en naturlig læbestift (Dior "Rouge Nude" 553). Her anvender jeg så pudderen, som er en smule lysere end min naturlige farve, i hele ansigtet - allerede her har jeg skabt highlight- effekter de rette steder i ansigtet. Men disse vil først træde rigtigt frem, når jeg så anvender bronzeren både under kindben og på den øverste del af panden. Her gør jeg både min pande mindre, samtidig med at jeg indrammer hele ansigtet.

Jeg anvender desuden også bronzeren på kraveben og i kavalergangen (hvis jeg blotter denne) - for at få disse til at fremtræde dybere og tydeligere. Man kan faktisk bruge bronzeren overalt på kroppen til at forme sig selv, som man vil. Fx kan man også påføre bronzeren på begge sider langs skinnebensknoglen for at få benet til at synes mere slank. Slutteligt kan man anvende læbestiften både på læber og på kinderne for at skabe den naturlige sunde ansigtskulør. Ved blot at (gen)bruge disse 3 hovedprodukter, så føler jeg mig tryg ved, at makeuplooket er meget mere gennemført, og at der ikke sker for meget i ansigtet rent farvemæssigt. Og så er det bare så meget mere overskueligt kun at arbejde med 3 redskaber.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar