onsdag den 8. april 2015

Fru Møhges 100 års lagkagen


I forbindelse med dronningens 75 års fødselsdag,  offentliggøres nu den originale opskrift på 100 års kagen fra Matador. Alle husker 100 års kagen, kreeret af Laura til fru Fernando Møhge. Kagen der ændrede udseende 3 gange, da man fandt ud af at fru Møhge kun blev 90 år. Kagen blev derfor ændret til en 90 års kage, men senere ændret tilbage til 100 da et lykønskningskort fra kongen ankom. Man kunne jo ikke naturligvis ikke holde kongen for nar. 




 
Kagen: 35 personer 
Kagen lægges sammen dagen før servering. 


Makronbund: 

Der skal laves 1 makronbund i størrelsen af 30x45 
300 g. sukker 
150 g. mandler 
3 æggehvider 
40 g. kartoffelmel 

Mandlerne skoldes og stødes.Alle ingredienserne røres sammen, så det bliver en sej masse. Dejen hældes efterfølgende i en bradepande i den rette størrelse. Husk bagepapir i bradepanden. Bages ca. 20 min. ved 170 grader. 

Lagkagebunde: 

Disse bunde skal der bages 2 af i størrelsen 30x45
250 g. blødt smør 
250 g. flormelis 
125 g. hvedemel 
125 g. kartoffelmel 
6 æg 
1 tsk. hjortetaksalt 

Smør og flormelis røres med de 2 slags mel + hjortetaksalt. Æggeblommerne tilsættes en efter en. Æggehviden piskes stive og vendes i. Dejen fordeles så der er kan blive 2 bunde ud af dejen. Husk bagepair i bunden inden bagning. Bundene bages ca. 8 min. ved 225 grader. 

Flødecreme:

4 dl. sødmælk 
1 stang vanilje
60 g. sukker 
8 pasteuriserede æggeblommer 
20 g. majsstivelse 
½ l. fløde 

Kog mælken med sukker og vaniljekornene. Æggeblommerne piskes skummende med majsstivelse. Den varme mælkeblanding hældes i under konstant piskning. Cremen afkøles efterfølgende. Fløden piskes og vendes med den afkølet vaniljecremen 

Sammenlægning af kagen: 
Makronbunden ligges nederst og smøres med et tyndt lag marmelade. Ovenpå marmeladen ligges halvdelen af flødecremen. Nu lægges der en lagkagebund ovenpå. Derefter fordeles resten af flødecremen.Den sidste bund/top lægges oven på det sidste flødecreme.

Kagen skal nu trække 24 timer, så bliver den bedst. 
4 timer inden kagen skal serveres laves hindbærfromagen. Hindbærfromagen skal bruges til at lægge over den sidste bund altså toppen af den nuværende kage.

4 blade husblas
2 dl. hindbærsaft 
75 g. sukker 
3 dl. fløde 


Husblasen blødes op i koldt vand. Den smeltes efterfølgende i vandbad. Hindbærsaften piskes i. Fløden piskes til flødeskum, og tilsættes lidt af gangen. 
Kagen pyntes med marcipankant, flødeskum og glasur. 

Pynt:

300 g. marcipan 
2 dl. fløde. 
150 g. flormelis 
1 pasteuriseret æggehvide.
lidt kakao til farvning af glasur.
    


Er du også den helt store fan er matador så er bogen "Lauras gæstebud" noget for dig. Den indeholder alle opskrifterne fra matador, samt regler til borddækningen, bordmanerer osv. 
 
          

Ingen kommentarer:

Send en kommentar