onsdag den 10. september 2014

Chokoladecookies

 

Dejlig chokoladecookies der er perfekte til eftermiddag. De kan både nydes med en dejlig kop kaffe eller varm chokolade med flødeskum. Perfekt delikat kage der ikke fylder for meget men alligevel får ens mund til at løbe. 


 


12 stk 
Ovn: 170 grader (ovnen skal være forvarmet)

Dej:
50 g. Usaltede smør 
450 g. Mørk chokolade 
2 æg 
170 g. lyst Rørsukker (muscovadosukker)
1/4 tsk. Vaniljesukker 
85 g. Hvedemel
½ tsk. Salt 
½ tsk. Bagepulver 


Fremgangsmåde:
Kom smør og halvdelen af chokoladen i en varmefast skål, (en skål der kan tåle høj temperatur). Skålen skal sættes over en gyde så der dannes et vandbad. Skålens bund må ikke rører vandet nede i gryden. Lad det smelte. 

Kom æg, sukker, vanilje i en skål og brug håndmikseren, (der kan også bruges en røremaskine). Bland det godt. Hæld chokoladeblandingen i, og rør på lav hastighed, til det er godt blandet. 

Sigt melet, salt og bagepulver sammen i en anden skål, rør det derefter i chokoladeblandingen ad 3 gange. Rør godt efter hver gang,  sørg for at der ikke sider noget på kanterne. Fordel derefter resten af chokoladen i dejen. 

Læg ca. 6 klatter på hver af de 2 bageplader. Sørg for at der er god afstand mellen. Hvis der ikke er afstand mellem dem flyder de sammen når de bliver bagt. Bag kagerne i den forvarmede ovn i 10-15 min, check regelmæssigt efter de 10 min, for at være sikker på at de ikke bliver bagt for meget. Kagerne er færdige når overfladen på kagen begynder at revne og skinne. Lad lagerne køle af på pladen, hvor de efterfølgende vendes ud på en kold rest eller kold flade.     


Ingen kommentarer:

Send en kommentar