søndag den 21. september 2014

3 gode ting fra River Cottage


Glæd dig til det nyeste skud på River Cottage-stammen, nemlig 3 gode ting fra River Cottage – madmagi med 3 ingredienser. En opskriftssamling, du kan bruge som inspiration til dine madplaner og som kan hjælpe dig, når du på en travl dag kigger ind i køleskabet og tænker ”hvad i alverden skal jeg finde på?”


I morgen udkommer den seneste danske udgivelse fra River Cottage. En spændende og utrolig inspirerende kogebog, hvor du med blot tre ingredienser kan lave fantastiske retter hurtigt og nemt. Forfatteren bag udgivelsen er endnu engang TV-kok og madaktivist Hugh Fearnley- Whittingstall som viser, hvor nemt og enkelt det er at lave lækker mad med få ingredienser. 


Jeg er stor fan af River Cottage bøgerne da opskrifterne ikke kræver, at du er et kulinarisk geni til at lave lækker mad. Konceptet bag River Cottage er praktisk og jordnær madlavning der stadig er utrolig velsmagende. Inspirationen til 3 gode ting er baseret på to årtiers udvikling af opskrifter, hvor det er gået op for forfatter Hugh Fearnley- Whittingstall,  at de fleste opskrifter i virkeligheden er baseret på det samme enkle koncept: De består af tre hovedingredienser, der bidrager med hver sin tydelige smag og konsistens. Og alt efter, hvordan ingredienserne tilberedes, kan de samme tre ingredienser resultere i vidt forskellige retter. Konceptet er perfekt til travle hverdage – det overflødiggør lange indkøbslister og giver overblik over madlavningen. Du sparer både tid og penge ved at bruge få råvarer og du kan sagtens få masser af variation ved at kombinere dem forskelligt. 
Dette er lige præcis, hvad jeg elsker ved denne bog. Det er nemt, enkelt og overskueligt. De fleste kender til lange arbejdsdage der ofte resulterer i at aftensmaden er noget hurtigt. For mit eget vedkommende betyder det at vi ofte får det samme igen og igen da det ikke kræver specielt meget. Denne bog giver mig en masse ideer til aftensmad der hurtigt og nemt kan tilberedes og gøre vores madvaner en smule mere varieret så vi slipper for at få de samme tre retter. 


Hugh Fearnley-Whittingstall selv skriver i bogens indledning:

- Hvis du nogensinde føler, at det hele går lidt i tomgang i dit køkken, og at du serverer de samme retter igen og igen, så er denne latterligt enkle kogebog lige noget for dig. Jeg håber at styre dig ind på en ny kreativ kurs, ikke kun med endnu en samling opskrifter, men med et radikalt nyt syn på madlavning.

Bogen her handler ikke om eksotiske ingredienser eller trendy teknik. Den fordømmer ingen fødevarer og lovpriser heller ingen. Det hele går ud på at blive bevidst om et enkelt mønster, der allerede ligger til grund for en hel masse populære retter. Og så gælder det ellers bare om at have det sjovt med at eksperimentere med det mønster. Det er det, jeg har haft travlt med det sidste års tid, og jeg må sige, at jeg har både fornøjet og frydet mig.

Og hvad går det så ud på, det magiske mønster? For nu at være helt ærlig, så er det ikke ligefrem hverken raketvidenskab eller en sandhedsåbenbaring. Det kommer af en enkel
observation, som jeg gjorde for nogle år siden: Rigtig mange af de retter, jeg bakser sammen derhjemme, og mindst lige så mange af dem, jeg kan lide at få serveret, har noget til fælles: De består oftest af rundt regnet tre gode ting, der bidrager med hver sin distinkte smag og konsistens. Kammusling, bacon og ærtepure. Asparges, gedeost og olivenolie. Rødbede, feta og persille. Tomat, avocado og mozzarella. Skinke, æg og pomfritter. Rabarber, smuldredej og vaniljecreme. Ja, selv ydmyge bagekartofler, baked beans og revet cheddar ... de fungerer alle bare godt, ikke? 


Jeg er vild med denne kogebog og den er bestemt en god tilføjelse til River Cottage serien. Jeg har prøvet flere opskrifter og de har været et stort hit herhjemme både i forhold til smag og forberedelsestid. Jeg vil bestemt anbefale denne bog til alle der i forvejen har et forkærlighed for Hugh Fearnley-Whittingstall og River Cottage. Derudover kan denne bog bestemt også anbefales til alle der ønsker at få lidt ekstra tid i hverdagen til andet end madlavning. Du behøver ikke gå på kompromis med smagen bare fordi tilberedelsestiden er skæret ned. Tværtimod. En anden ting som jeg er ret vild med er at forfatteren i de fleste opskrifter har bevaret det sunde element. Normalt forbindes hurtigt og nemt mad ofte med usundt. Det er så nemt lige at bestille noget mad i stedet for at lave noget selv. Det kender vi alle til. Et par klik og så er maden på vej. Jeg har tænkt lidt over dette for denne løsning er bestemt noget vi praktiserer herhjemme.

Jeg har dog lagt mærke til at ventetiden ofte er mellem 30-60 minutter før maden ankommer, hvilket modsiger teorien lidt om hurtig mad. Denne tanke prøver jeg virkelig at huske, hver gang vi overvejer at bestille noget. Det er også grunden til, at denne kogebog virker utrolig godt for mig. Jeg kan lave hurtig og god mad kun ved at bruge få enkle ingredienser.

3 gode ting fra River Cottage – Madmagi med 3 ingredienser indeholder 175 opskrifter fordelt på klassiske retter, hverdagsmad og nye spændende opskrifter med et utal af variationer. Der er alt fra salater, pasta, supper, grønsager, kød og fisk til snacks, desserter og drikke - alt sammen ledsaget af Simon Wheelers appetitvækkende fotos og Mariko Jesses stemningsfulde illustrationer. Bogen er udgivet hos Strandberg Publishing og koster 299,95 kr.  


57 kommentarer:

 1. 3 good things that go together well - ÅH hvor har jeg set mange, mange episoder af det program. Det er jo helt utroligt hvad han - og hans modstandere - kan få ud af ingenting. Det er altså madmagi :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Og som svar på den skønne give-away:
   Løg, friske tomater og smør - det er 3 ting jeg har meget svært ved ikke at have i mit køkken :)

   Slet
 2. Jeg har flere ting, som nærmest fast er at finde i mit køkken, de giver dog ikke mening i sig selv, men de er anvendelige i mange sammenhænge.
  Tre af mine faste fødevarer er: (øko) citron, chili og smør.

  Er dog ved at få andre faste basisvarer ind, det giver lidt færre hovedbrud og knap så sunde hovsaløsninger.

  SvarSlet
 3. Mine tre favorit ting:

  Danmarks bedste krydderi: Bacon
  Citron: Altid økologisk
  Og ikke mindst: Smør

  SvarSlet
 4. Vi er vild med River cottage programmerne herhjemme, og vi kan sledt ikke undvære hvidlæg friske krydderurter og creme fraiche herhjemme :D

  SvarSlet
 5. Tre basis ingredienser i mit køkken må være: Parmesan, Smør og hvidløg.

  SvarSlet
 6. Herhjemme bruger vi meget hvidløg, en god olie og friske grøntsager.

  Christine / christine_mp@hotmail.com

  SvarSlet
 7. Tomater, hvidløg og olivenolie. Så kan det aldrig gå helt galt

  koldfoer12@hotmail.com

  SvarSlet
 8. Hvidløg, bacon og chili må være mine favoritter :)

  maibritt // maibrittj_@hotmail.com

  SvarSlet
 9. Bacon, broccoli og pasta.

  Mvh Monica
  volcanokitten@outlook.com

  SvarSlet
 10. Champignon, fløde og bøf - mums!

  SvarSlet
 11. Løg, mandler og ost :-)

  Astrid - ravnmann@gmail.com

  SvarSlet
 12. Tomater, champignon og noget godt kød af en art fx :D
  Mvh Caroline Amalie Clausen
  tigerdyr107@gmail.com

  SvarSlet
 13. Blomkål, græskarkerner og skyr :-)

  Hilsen Sue (suepiper@hotmail.com)

  SvarSlet
 14. Jeg bruger meget hvidløg - porrer og champingon !

  Lis Vinter livv@mail.dk

  SvarSlet
 15. Er der trukket en vinder?? :-D

  SvarSlet
 16. Ambeien atau wasir merupakan penyakit yang terjadi karena adanya infeksi atau pembengkakan pada usus besar. Ambeien disebabkan karena kebiasaan minum air putih yang sedikit. Kurangnya minum air putih menyebabkan pembuangan air besar menjadi keras sehingga usus menjadi luka. Lambat laun usus tersebut kemudian akan menjadi bengkak karena sering mengalami luka.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman joss

  SvarSlet
 17. Tonjolan yang berupa benjolan ini sering kali disertai dengan keluarnya tetesan darah ketika seorang penderita ambeien sedang BAB. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos banget Darah yang menetes keluar bersama dengan feses disebabkan oleh bocornya pembuluh darah yang melebar dan apabila terkena gesekan saat feses keluar akan menjadi luka. Ambeien dapat disembuhkan dengan berbagai cara alami sebelum menempuh cara dengan pengobatan medis yang terkadang semakin memberatkan kondisi ambeien. Pengobatan utama yang paling efektif berawal dari menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 18. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 19. Ambeien tidak hanya diderita oleh pegawai kantoran saja. Ibu hamil pun sering mengalami ambeien dan hal tersebut wajar.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling joos Mengapa Ibu hamil wajar mengalami ambeien. bagaimana menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan. Artikel ini akan membantu kita menemukan jawabannya dan juga membahas 9 rahasia untuk menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan.

  SvarSlet
 20. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 21. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 22. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet
 23. Pembuluh darah bisa membengkak di dalam anus, disebut sebagai hemoroid internal. Pembengkakan juga bisa terjadi di luar, yaitu di dekat lubang anus, disebut sebagai hemoroid eksternal. obatwasiralami Penderita bisa mengalami keduanya secara bersamaan. Wasir atau hemoroid adalah penyakit yang umum terjadi. Pada usia 50 tahun, hampir setengah orang dewasa menderita gatal-gatal, tidak nyaman dan pendarahan. Ini bisa menandakan munculnya hemoroid.

  SvarSlet