søndag den 8. juni 2014

Sommer, sol og skønne bøger

Sommeren har indtaget Danmark og det betyder lange dage fyldt med solskin og afslapning. For mig er sommeren lig med dage i haven, hvor man slapper af, nyder solen og bare får en pause fra en stresset hverdag. Til dage som disse er det fantastisk at have et par skønne bøger som man kan fordybe sig i. Her er et par eksempler på skønner bøger som du kan læse i sommerens solskin.


Kaninens år
af Stine Askov

Trine er 37 år, i gang med en pædagoisk videruddannelse, mor til Lily og Katja, gift med Asger. Og så er hun vred det meste af tiden. På sin mand. Overvejer at lade sig skille. For som hun forklarer sin veninde i romanen: 

"Det kommer, når jeg skal smøre madpakker. Måske er det næste skridt. Vi har børn og andel og ladcykel. Er der så ikke kun tilbage at få en affære eller blive skilt, eller forfremmet? Alle muligheder er jo udtømt. Jeg synes, det hele er så meningsløst. Asger surfer rundt for at finde os en ny støvsuger, og vi æder kun børneretter, og børnene skal have madpakke med hver eneste dag, og det er det værste jeg ved."

Denne bog tager fat på et emne som de fleste kvinder kender - hvorfor opfører jeg mig til tider som en kælling når jeg kan se at det er forkert. Forfatteren selv siger til dette: 

"Det er tabubelagt som kvinde at indrømme: "Jeg har alt, jeg kunne ønske mig, men jeg er alligevel pissesur". Det tema har optaget mig. At mange kvinder tænker over deres liv: Var det det? Er der ikke mere at stræbe efter? Skal vi nu glo på hinanden i 30 år? Skal vi købe et sommerhus, for så sker der noget? Eller kan vi nyde alt, som det er? Med alle de trivielle gentagelser, der er i hverdagen i en familie med børn. Der tit er langt bedre til at leve i nuet, og som stirrer afmægtigt på den kvinde, der hidsigt farer rundt og vasker op og køber vaser" 

Jeg må indrømme at jeg var utrolig underholdt da jeg læste denne bog. Jeg er langt fra i denne fase med mit eget liv men jeg indrømmer blankt at jeg har haft samtaler med mine egne veninder om den kællinge-rolle man påtager sig nogle gange. Man kan gå amok over at pålægget står på anden hylde i køleskabet i stedet for øverste som det normalt gør. Man forstår at det er fuldstændigt lige meget, at det er en ligegyldig ting men alligevel sker der en ud-af-kroppen oplevelse, hvor man nærmest kan se sig selv råbe af kæresten fordi han har placeret det dér, uden at kunne stoppe sig selv. Man ved at det er åndssvagt men man fortsætter med at råbe. Hvorfor betyder disse ting noget? Det er jo småting i forhold til det store billede men alligvel kan man ikke stoppe sig selv. Hvorfor føler jeg sådan? Hvorfor tænker jeg at mine veninders kærester aldrig ville lave den fejl? Hvorfor er det min mand der er så dum at han ikke ved, at pålægget skal stå på øverste hylde når det har været placeret sådan de sidste 6 år af vores fælles boligliv. 

Forfatteren har skabt så fantastisk en beskrivelse af hovedpersonen Trines tilstand at man som læser sidder og krummer tår fordi det er så genkendeligt. Vi kvinder har svært ved at indrømme at vi til tider kan være fuldstændige sindssyge. Jeg elsker at Stine Askov har taget dette emne op da vi faktisk ikke er alene. Jeg troede at overstående eksempel med rollen som verdens værste kælling var noget der kune foregik i mit hjem, indtil jeg fandt ud af at mine veninder har det på præcis samme måde. Vi forstår ikke vores egne handlinger men vi forstår at det åbenbart ikke er os alene der er tosset. Stine Askov erkender dog også, at mens hun skrev genkendte hun fællestræk mellem romanens Trine og hende selv: " Jeg tænkte: "Det er dig. Det er dig. Du må holde op med at opfører dig sådan". Men selv om vi er ens på mange måder, er det nu ikke en roman om mig og mit liv."

Du skal læse denne bog hvis du..
- er kommet dertil, hvor du må invitere din kæreste på en weekendtur til Berlin for at få sex. – nogensinde har overvejet at gå til akupunktør for at få mere balance i dit liv. – synes, kvinder skulle tage sig sammen og spise noget mere gluten. – bliver optændt af vrede, hver gang du skal smøre madpakker, med gluten, til dine børn. – overvejer at købe kaniner til dine børn. – cykler på din christianiacykel gennem Københavns gader og bare ønsker, at du kunne starte på en frisk. – for 13 år siden så verdens dejligste mand i ham, der nu sidder og ser Deadline i stedet for at kigge på dine bare bryster, der bare bliver koldere og koldere. – nogensinde har siddet i et vindue og tænkt på, om det liv, der blev levet i lejligheden overfor var meget mere meningsfuldt og lykkeligt end dit.   Kaninens år handler om en helt almindelig storbymor i krise, og om hvordan vi mennesker spejler os i hinanden.

Syersken fra Madrid
af María Duenas

Bogens fortælling foregår i Madrid i midten af 1930'erne. Sira Quiroga, den unge datter af en fattig syerske, forelsker sig hovedkulds i den karismatiske forretningsmand Ramiro Arribas. Kort efter bliver hun kontaktet af den far, hun aldrig før har mødt. Den aldrende mand viser sig at være både rig og gavmild, og med ét er Sira en holden kvinde. De politiske spændninger tager til i Spanien, men verden ligger åben for Sira og hendes elskede. Da en samvittighedsløse Ramiro berøver hende og efter hendes alene på et hotelværelse i Tanger, er det slut med Siras held. Snart er hun tvunget til at begynde at sy for at få enderne til at mødes. I mellemtiden er den spanske borgerkrig brudt ud, og eksklusive kunder strømmer til den flittige kvindes syatelier. Rosalinda Fox - en engelsk verdensdame - gør sin entre. Før Sira ved af det, lever hun et farligt dobbeltliv som syerske og britisk spion i et Europa, der vakler på kanten af en ny verdenskrig. 

Denne bog er en storslået og farverig roman om et af de mest dramatiske kapitler i europæisk historie. Fortællingen inviterer læseren med på en rejse fra det pronazistiske Madrid via det kolonialistiske Marokko til det kosmopolitiske Lissabon, hvor spioner, opportunister og flygtninge strides. Syersken fra Madrid er den spanske forfater María Duenas' debutroman. Bogen udkom i Spanien i 2009, hvor den er tildelt flere priser, har rundet et salg på en million eksemplarer og er blevet filmatiseret og netop vost som tv-serie. 

Denne bog er en total modsætning til Kaninens år men er man til romantik, spænding og spioner er denne bog lige noget for dig. Er du først begyndt på denne bog vil du have svært ved at ligge den fra dig da den er en rigtig pageturner på intet mindre end 564 sider. Bogen er fyldt med fantastiske beskrivelser af mennesker, miljøer, kulturer og klædedragter. Jeg elsker at der i denne bog er fremstillet en stærk og snarrådig kvinde der fremstår som en ægte heltinde i denne fortælling. Denne bog er perfekt til lange dage i solen, hvor man blot ønsker at begrave sig i historien og forsvinde i fortællingen.

  

45 kommentarer:

 1. Ambeien atau wasir merupakan penyakit yang terjadi karena adanya infeksi atau pembengkakan pada usus besar. Ambeien disebabkan karena kebiasaan minum air putih yang sedikit. Kurangnya minum air putih menyebabkan pembuangan air besar menjadi keras sehingga usus menjadi luka. Lambat laun usus tersebut kemudian akan menjadi bengkak karena sering mengalami luka.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman joss

  SvarSlet
 2. Tonjolan yang berupa benjolan ini sering kali disertai dengan keluarnya tetesan darah ketika seorang penderita ambeien sedang BAB. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos banget Darah yang menetes keluar bersama dengan feses disebabkan oleh bocornya pembuluh darah yang melebar dan apabila terkena gesekan saat feses keluar akan menjadi luka. Ambeien dapat disembuhkan dengan berbagai cara alami sebelum menempuh cara dengan pengobatan medis yang terkadang semakin memberatkan kondisi ambeien. Pengobatan utama yang paling efektif berawal dari menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 3. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 4. Ambeien tidak hanya diderita oleh pegawai kantoran saja. Ibu hamil pun sering mengalami ambeien dan hal tersebut wajar.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling joos Mengapa Ibu hamil wajar mengalami ambeien. bagaimana menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan. Artikel ini akan membantu kita menemukan jawabannya dan juga membahas 9 rahasia untuk menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan.

  SvarSlet
 5. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 6. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 7. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet
 8. Dokter bisa mendiagnosis apakah Anda menderita hemoroid dengan menanyakan riwayat kesehatan dan juga melakukan pemeriksaan fisik. Dokter akan memeriksa saluran pembuangan Anda. obatwasirherbal Beberapa orang merasa enggan untuk bertemu dokter. Anda tidak perlu merasa malu, semua dokter sudah terbiasa dalam memeriksa dan manangani wasir karena ini adalah penyakit yang sangat umum.

  SvarSlet