fredag den 9. maj 2014

Boligrepotager - Lejligheden med sjove vintagefund

Danske Webchicks vil gerne introducere et nyt element til vores indretningssektion i form af boligrepotager. De første boligrepotager vil komme fra sidens egne skribenter men efterfølgende vil vi meget gerne se, hvordan du bor. Du kan læse mere om dette i den kommende tid på Danske Webchicks' facebook.


Personlighed er vigtigere end design

Jeg tror det er svært at beskrive min boligstil med ét ord. Den er en stor blanding af nyt, gammelt, design, vintage og loppefund. Jeg elsker at sætte elementer sammen der måske ikke normalt kædes sammen men som alligevel fungerer. Min kæreste og jeg har boet i vores lejlighed de sidste seks år og har været utrolig glade for den som "start" lejlighed. Den er på 60 kvadratmeter og  er en 2 1/2 værelses lejlighed. Lejligheden har en utrolig charme med dens skråvægge og gamle trægulve, hvilket er en af de ting som gør at jeg holder så meget af at bo her. 

Jeg har ikke nogen bestemt stil som jeg går efter når vi køber nye ting til vores lejlighed, det handler mere om, hvordan vi synes om det. Vi har en del lidt anderledes ting som har stor betydning for os og som giver vores lejlighed et personligt strejf. En af de elementer som gør vores lejlighed personlig er mine vintage fund. Jeg elsker at finde "nye" ting til lejligheden der har en historie og nogle gange kan man være heldig at gøre et rigtig godt fund. 

 Denne smukke Ericsson Cobra har tilhørt mine bedsteforældre og jeg var så heldig at "arve" den før tid da jeg altid har elsket den. Jeg kan huske, hvordan jeg legede med den som barn og blev derfor utrolig glad da min mormor gav mig den som en slags indflyttergave. Cobra'en blev masseproduceret fra 1956 men hvor gammel denne præcise model er ved jeg ikke. Jeg synes bare at den her noget charme over sig. Desværre er fastnettelefonen ved at dø langsomt ud men jeg kunne bestemt se mig selv bruge drejeskiven i bunden som var det en gammel film. 

En af grundene til at jeg elsker vintage og loppefund er at de fortæller en historie, en historie om hvor de har været og om en anden tid. Denne historie synes jeg især er speciel da den har tilhørt mine bedsteforældre og bringer minder frem om min barndom. 

En anden ting som jeg holder utrolig meget af er min gamle, gamle skrivemaskine. Det er en Patria model fra omkring 1930'erne og er fundet i en gammel boghandel, i et baglokale fyldt med bøger. Den stod tilfældigt inden bag nogle bøger og blev helt forelsket i den. Den kostede mig 50 kr. og da jeg tjekkede den på nettet opdagede jeg at den faktisk er den del mere værd. Det er snart lang tid siden at jeg købte min, men der var en lignende lige blevet solgt til omkring 100 euro. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvilken stand maskinen er i men elsker at finde ting som viser sig at være en skjul skat. Jeg elskede den ligeså højt da jeg vidste at den var 50 kr. værd men det gør det bare lidt spændende at finde disse ting. Jeg har dog ingen planer om at sælge den da den skal have en ordentlig plads når jeg engang får mit eget hjemmekontor. Vil samtidig lige tilføje at min kæreste stoppede med at brokke sig over "alt det gamle lort" da han opdagede at den rent faktisk var noget værd.


Jeg elsker at finde sære, anderledes ting som ikke findes i hvert eneste hjem. En af disse ting er min globus. Den er fundet på et loppemarked til 20 kr. og jeg elsker den simpelthen. Den har på grund af dens alder lande der ikke længere eksisterer, grænser der for længst er ændret og er bare en sjov genstand. 

Illustrationer og gode minder

En anden ting som jeg elsker at finde er billeder, plakater, tryk etc. Vi er faktisk så vilde med det at vi er begyndt at købe illustrationer der kun er trykt i få oplag eller lignende så vi har dem når vi får lidt mere vægplads. Mit seneste fund er de mest fantastiske Wegner plakater der er lavet i forbindelse med bogen "Wegner - bare een god stol". De forestiller designklassikere og originale tegninger fra Wegner og jeg glæder mig som et lille barn til at få hængt dem op engang.

Jeg prøver at lave lidt anderledes "udstilling" med mine billeder herhjemme da jeg synes at den normale opstilling godt kan blive en smule kedeligt engang i mellem. Jeg har derfor lavet en billedvæg i vores stue med billeder i forskellige størrelser som jeg til tider skifter ud når jeg bliver træt af at kigge på motiverne. Den helt store plakat er fra Nørgaard på Strøget og har kostet 50 kr. Min kæreste opdagede den tilfældigt da vi var inde og kigge på tøj og vi synes begge at den var lidt sjov. Vi er desuden begge vilde med både klassiske elementer indenfor mode, design og kultur så citatet af Yves Saint Laurent passer til os. De små billeder er en blanding mellem print, særtryk fra blandt andet Boligmagasinet og andre sjove billeder som jeg har fundet. Jeg kan meget godt lide at jeg kan skifte billederne ud alt efter, hvilken stemning jeg er i og så giver det også muligheden for en billig form for fornyelse. Det er en god ting når man ikke har det største budget til indretning.


En anden billedvæg som jeg har lavet forestiller vores familiehistorie. Vi er ikke et par der tager særlig mange billeder sammen, faktisk er det sjældent vi får lavet et rigtig kærestebillede og derfor ville vi gerne have noget andet på væggen. Jeg synes ideen med gamle fotos fra begge vores familier giver lejligheden en charme der passede til dets gamle trægulve. Foran billedvæggen står en gammel kommode som har tilhørt mine bedsteforældre og som er malet hvid.


Vi har en del billeder med trykt tekst på som er udvalgt på rejser eller særlige turer vi har været på. Det første er fra Arken, hvor vi så udstillingen med Andy Warhol og Jean-Michel Basquiat. Min kæreste er normalt ikke den store kunstelsker men sammensmeltningen af disse to fantastiske kunstnere var virkelig en oplevelse. 


De to billeder er fra vores rejse til London, hvor vi besøgte London Design Museum. Billederne er et lille oplag på 250 tryk og er nummeret. Vi synes det var en god souvenire fra vores rejse i stedet for de traditionelle ting. Gulvlampen ved billederne er fra Flos.


Vi har langt fra et hjem der kunne illustreres i Bo Bedre eller et andet smart boligmagasin men vi har en hyggelig lejlighed, hvor man kan slappe af og bare nyde at være hjemme. Jeg synes det er utrolig vigtigt for et hjem at være afslappet og hyggeligt da man skal kunne føle sig hjemme. Dette begreb er for mig lig med hygge, tryghed og afslapning. Et hjem for mig er et sted, hvor jeg ønsker at være. Et hjem, hvor der godt kan være en smule rodet uden at det bliver et problem for indretningen. Jeg synes for eksempel at et køkken, hvor intet står på køkkenbordet er stressende. Man skal hele tiden få ryddet op og fjernet de forskellige ting så man kan bevare de rene, minimalitiske linjer. Det fungerer måske for nogle men for mig er mit hjem lig med et sted, hvor jeg har hygge mig og genstande der fortæller historier om deres færden og minder.

50 kommentarer:

 1. Ambeien atau wasir merupakan penyakit yang terjadi karena adanya infeksi atau pembengkakan pada usus besar. Ambeien disebabkan karena kebiasaan minum air putih yang sedikit. Kurangnya minum air putih menyebabkan pembuangan air besar menjadi keras sehingga usus menjadi luka. Lambat laun usus tersebut kemudian akan menjadi bengkak karena sering mengalami luka.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman joss

  SvarSlet
 2. Tonjolan yang berupa benjolan ini sering kali disertai dengan keluarnya tetesan darah ketika seorang penderita ambeien sedang BAB. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos banget Darah yang menetes keluar bersama dengan feses disebabkan oleh bocornya pembuluh darah yang melebar dan apabila terkena gesekan saat feses keluar akan menjadi luka. Ambeien dapat disembuhkan dengan berbagai cara alami sebelum menempuh cara dengan pengobatan medis yang terkadang semakin memberatkan kondisi ambeien. Pengobatan utama yang paling efektif berawal dari menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 3. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 4. Ambeien tidak hanya diderita oleh pegawai kantoran saja. Ibu hamil pun sering mengalami ambeien dan hal tersebut wajar.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling joos Mengapa Ibu hamil wajar mengalami ambeien. bagaimana menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan. Artikel ini akan membantu kita menemukan jawabannya dan juga membahas 9 rahasia untuk menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan.

  SvarSlet
 5. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 6. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 7. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet
 8. Wasir atau hemoroid adalah pembengkakan yang berisi pembuluh darah yang membesar. Pembuluh darah yang terkena wasir berada di dalam atau di sekitar bokong, baik di dalam rektum atau di dalam anus. obatwasir Kebanyakan hemoroid adalah penyakit ringan dan bahkan tidak menimbulkan gejala. Jika saja terdapat gejala wasir. Penyebab Kemunculan Wasir (Hemoroid) Penyebab hemoroid sebenarnya masih tidak jelas. Meski penyakit ini dihubungkan dengan peningkatan tekanan darah dalam pembuluh darah yang berada di anus dan sekitarnya. Sebagian besar kondisi ini disebabkan terlalu lama mengejan saat buang air besar. Konstipasi jadi penyebab utama dari orang mengejan. Biasanya akibat dari kekurangan nutrisi serat di dalam makanan.

  SvarSlet