onsdag den 2. april 2014

ØL-KYLLING og SOUFFLÉ

Foråret er kommet, og jeg har i den forgangne uge været så glad for at kunne tage min kæreste's grill i brug, så I får her lidt inspiration til nem og lækker aftensmad. Som selvfølgelig med lethed også kan laves i ovn. Først og fremmest, så er jeg virkelig blevet lidt hooked på soufflé - dels fordi, ordlyden lyder mindst lige så lækker som selve indholdet. Jeg brugte lidt inspiration fra Claus Meyer blandet med det faktum, at jeg elsker ost.


Kartoffel soufflé med 3 slags oste og krydderuter (4 pers.):
- 1 kg kartofler
- 200 g feta
- 1 dl revet pecorino
- 1 dl parmesan
- 2 dl mælk
- 100 g smør
- 4 æg
- Muskatnød, salt, peber, basilikum og rosmarin

Kartoflerne skrælles og koges. Derefter piskes det til en lind kartoffelmos (masser af smør og mælk), hvor æggene også piskes i sammen med de forskellige slags oste og krydderierne. Hæld massen over i et ildfast rundt fad, og bag i ovnen ved 200 grader (eller til toppen bliver let gyldenbrun) i ca. 25 min.

Til soufflén spiste vi grill-kylling, og for mig skal en kylling være saftig og skindet sprødt. Ydermere, så elsker jeg sådan en helstegt kylling i stedet for bare enkelte stykker - det er også meget billigere i længden, da der ofte er rester, som man så kan bruge til tarteletter, salat etc. Mit trick til at holde kyllingen saftig er at sætte den på grillen med en øl i bagen.


Grillet øl-kylling (4 pers.):
- 1 hel kylling
- 1 dåseøl (jeg brugte en alm Carlsberg)
- Olie og krydderier til skindet fx bruger jeg groft salt, peber og en cajun blanding fra Urtekram

Start med at rens kyllingen godt og grundigt indvendigt og og udvendigt. Dup den derefter med køkkenrulle, så skindet er forholdsvis tørt. Rens øldåsen (især i toppen) og hæld ca 1/3 af øllet ud. Olier og kryddr kyllingen og sæt kyllingen på dåsen. Vi stegte den ved inddirekte varme i ca. 1 time og med en foliebakke under (så når fedtet drypper af skaber det ikke flammen og dermed branker kyllingen). Man kan også brug cider eller andre ting, hvis man ikke lige har en øl. Dog så kommer smagen af øl ikke frem i kødet. 

Velbekomme.

1 kommentar: