fredag den 4. januar 2013

Windows 8 - det er virkeligt anderledes

Jeg var så heldig at få en spritny computer i julegave. Supertynd, lang batteritid og... Windows 8. Mange har sagt til mig, at jeg burde skifte til Mac. Og det er jo også fint nok, men jeg har altid været en pc-pige, og selvom jeg hurtigt lærer nyt, så er gammel og velkendt jo også rart. For ikke at snakke om, at Macs er pænt dyre i forhold til pc'ere. Jeg er stadig ved at lære Windows 8 at kende, men her er et par af mine betragtninger omkring det nye styresystem.

Apps jeg godt gider (sådan nogenlunde)
1. Man skal logge ind. Og man har brug for en Microsoft konto. Min far kunne ikke dy sig og ville absolut sætte computeren op med det samme, så nu hedder min bruger Tage. Det er virkeligt fedt far, tak for det. Jeg har allerede installeret og valgt farve og hvad ved jeg, så nej, jeg gider ikke starte forfra.


2. Heeeeeey, min computer er lyserød. Big deal, det kan andre computere også. Men jeg kan godt lide Windows 8s themes.

3. Hvordan fanden åbner jeg mine programmer? Det er fint nok med apps. Jeg har en smartphone, jeg er bekendt med konceptet. Men det tog mig alligevel jævnt lang tid at vænne mig til disse. For det første er der per default installeret en masse shit, som jeg ikke har brug for. F.eks. Zombies vs. Aliens. Men det er relativt nemt at afinstallere og flytte rundt med apps, så det er vel the silver lining. Jeg har stadig ikke fundet exit-knappen i min pdf-læser og andet halløj, så indtil videre fungerer gode gamle alt+F4 som en løsning. Det smarteste er, synes jeg, at når man går ind i Desktop app'en, så ligner det det gode gamle skrivebord, som vi kender det i ældre versioner af styresystemet. Bortset fra, at jeg ikke kan finde min programlinje. Jeg vender tilbage, hvis jeg finder det. Nå ja, der er også en butik som man kender det fra smartphones. Det var smart. Udover desktop app'en er min bedste ven nu windows-tasten. Den er, går jeg ud fra, erstatningen for den gamle startknap. Til gengæld tror jeg, der er noget galt i Windows 8 og Firefox' forhold. Det spasser helt ud. Men jeg må se, om jeg ikke finder en  mere holdbar løsning snart (indtil videre browser jeg i privatmode, hvilket får Firefox til at holde op med at spasse ud. It's weird).

Apps jeg ikke helt forstår, hvad jeg skal bruge til (bortset fra Skype. Og Kindle, men jeg læser jo på min iPad...)
4. Hvor siger du, at charmslinjen er? Der er åbenbart noget, der hedder en charms bar. Ved nærmere eftersyn viser det sig at internettet har ret. Nu har jeg også fået profilbillede på og alt muligt. Desværre er jeg ikke specielt charmeret. Jeg kan ikke altid finde ud af at få linjen frem, når jeg "hover" med cursoren, sker der ikke en skid, for at sige det mildt er jeg slet ikke tilfreds med usability. Men hey, jeg har hverken revet hår ud eller installeret Windows XP. Endnu.

5. Angiveligt skulle de der charms gøre det lettere at dele ens indhold på de sociale medier. Bullshit, I say.

Jeg vil ikke sige, at jeg hader Windows 8. Men det er værd at notere, at jeg har haft min pc i mere end 2 uger, og jeg er stadig ikke specielt gode venner med den.

Har du Windows 8? Hvad synes du? Hva', hva', hva'?

Line T


P.S. Disse genveje kan være nyttige

56 kommentarer:

 1. Jeg har windows 8 - fik faktisk også min computer i julegave :p .. Og jeg må indrømme, at hvis min computer var min kæreste, så havde vi nok startet til parterapi. Jeg bliver frustreret stort set hver gang jeg tænder computeren :p haha.

  Christina / frkstubba.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. 100 % enig der, det var en god analogi.

   Slet
 2. Jeg kiggede på ny pc lige imellem jul og nytår. De fleste sælges jo med Win8 efterhånden - og jeg kan fornemme at min gut feeling var korrekt. Jeg fravalgte at købe ny, fordi jeg ikke føler at Win8 er noget for mig. Det er for rodet og for forvirrende. Mht startlinien fortalte en sælger mig, at den er helt væk nu. Puff.. Borte.

  Jeg mistænker, at OM jeg køber ny pc, så køber jeg også en win7 cd og installerer det istedet for. Det er tilgengæld et herligt styresystem. Enten det, eller så må jeg bide i det sure æble (hø hø) og spare sammen til en Macbook. For Windows 8? Nej tak :S

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne også bare bide i det sure ævle og rulle tilbage til et tidligere styresystem... men det virker lidt som at overgive sig. Men faktisk vil jeg sige, at jeg nu er begyndt at vænne mig til Windows 8, og jeg savner ikke længere startknappen. Men jeg vil ikke gå så langt som at deklarere min kærlighed til det endnu. Lad os håbe, at det bliver bedre snart.

   Slet
 3. Undskyld for den lange svartid, i øvrigt. Jeg er slet ikke vant til kommentarer på indlæggene ;)

  SvarSlet
 4. Hej Line

  Så vidt jeg kan se på microsofts sider, kan du sagten lave en fabrikstilstand (det sletter alt på hd) og så starte forfra med at sætte den op med dine oplysninger, og så kommer den til at hedde det du kalder den.

  SvarSlet
 5. Jeg har windows 8 og jeg hader det! Jeg elsker selv at spille EA games, specielt Sims 3, men jeg kan ikke gøre det på min egen pc fordi jeg har windows 8! (Jeg spiller dog på min mors fordi den kan køre det og jeg er kun 11 år gammel). Men jeg har ikke kunne finde et ordentligt skrive program endnu. Mange af mine venner har det også og de hader det lige så meget som mig.

  SvarSlet
 6. Ambeien atau wasir merupakan penyakit yang terjadi karena adanya infeksi atau pembengkakan pada usus besar. Ambeien disebabkan karena kebiasaan minum air putih yang sedikit. Kurangnya minum air putih menyebabkan pembuangan air besar menjadi keras sehingga usus menjadi luka. Lambat laun usus tersebut kemudian akan menjadi bengkak karena sering mengalami luka.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman joss

  SvarSlet
 7. Wasir sangat menyakitkan, namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak, iritasi dan infeksi.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jooss Karena penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang sangat menyakitkan yang akan memunculkan rasa sakit saat buang air besar, maka sebaiknya Anda menangani penyakit wasir ini dari dini. Penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang kambuhan. Penyakit ini biasanya akan menimbulkan rasa nyeri dan perih yang akan kambuh jika penyebabnya tidak dihindari dan tidak menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 8. Tonjolan yang berupa benjolan ini sering kali disertai dengan keluarnya tetesan darah ketika seorang penderita ambeien sedang BAB. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos banget Darah yang menetes keluar bersama dengan feses disebabkan oleh bocornya pembuluh darah yang melebar dan apabila terkena gesekan saat feses keluar akan menjadi luka. Ambeien dapat disembuhkan dengan berbagai cara alami sebelum menempuh cara dengan pengobatan medis yang terkadang semakin memberatkan kondisi ambeien. Pengobatan utama yang paling efektif berawal dari menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 9. Wasir yang membengkak disertai dengan pendarahan umumnya disebut wasir berdarah. Cara mengobati wasir berdarah secara alami adalah dengan menggunakan beberapa tanaman obat yang sudah lama dikenal khasiatnya. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi Beberapa tanaman obat yang dikenal mampu mengatasi wasir antara lain adalah tape singkong. Mengkonsumsi tape singkong yang sudah dilembekkan secara rutin sehari tiga kali dipercaya mampu mengatasi wasir. Ini disebabkan karena tape singkong mengandung ragi yang menyehatkan pencernaan. Wasir ringan maupun wasir berdarah umumnya bisa disembuhkan dengan tape singkong.

  SvarSlet
 10. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 11. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 12. Ambeien tidak hanya diderita oleh pegawai kantoran saja. Ibu hamil pun sering mengalami ambeien dan hal tersebut wajar.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling joos Mengapa Ibu hamil wajar mengalami ambeien. bagaimana menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan. Artikel ini akan membantu kita menemukan jawabannya dan juga membahas 9 rahasia untuk menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan.

  SvarSlet
 13. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 14. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 15. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet
 16. Wasir atau hemoroid adalah pembengkakan yang berisi pembuluh darah yang membesar. Pembuluh darah yang terkena wasir berada di dalam atau di sekitar bokong, baik di dalam rektum atau di dalam anus. obatwasir Kebanyakan hemoroid adalah penyakit ringan dan bahkan tidak menimbulkan gejala. Jika saja terdapat gejala wasir. Penyebab Kemunculan Wasir (Hemoroid) Penyebab hemoroid sebenarnya masih tidak jelas. Meski penyakit ini dihubungkan dengan peningkatan tekanan darah dalam pembuluh darah yang berada di anus dan sekitarnya. Sebagian besar kondisi ini disebabkan terlalu lama mengejan saat buang air besar. Konstipasi jadi penyebab utama dari orang mengejan. Biasanya akibat dari kekurangan nutrisi serat di dalam makanan.

  SvarSlet