mandag den 3. december 2012

Gæsteindlæg - Sæt i værk. Kan jeg blive iværksætter?

”Tør du godt det?” - ”Kan du godt det?” - ”Hvor er det sejt, at du gør det!”

Det er nogle af de reaktioner, jeg fik, da jeg begyndte at lufte mine idéer om at starte egen virksomhed. Jeg mødte mange opmuntrende reaktioner, som gav mig mod på at arbejde videre med tingene, men folk omkring mig virkede også imponerede. Som om, det var noget meget stort og meget svært, jeg ville begive mig ud i. Jeg havde også selv mine betænkeligheder, men jeg syntes alligevel, jeg efterhånden havde leget med idéen så længe, at det i hvert fald skulle prøves. Det fortjente en chance, og jeg befandt mig et sted i livet, hvor der skulle ske noget!

Jeg er kommunikationsuddannet. Ikke ligefrem den heldigste baggrund for at finde fast beskæftigelse i disse år, og efter halvandet år i dagpengeland med skiftende løntilskudsstillinger og praktikker sad jeg hen over sommeren med en stadig større trang til simpelthen at lave noget. Hvis der skulle ske noget, skulle jeg selv få det til at ske – så meget var tydeligt. Gennem studie, praktisk kommunikationsarbejde og min generelle nysgerrighed både fagligt og personligt har jeg hele tiden udviklet mig selv og lært nyt, og jeg manglede muligheder for at bruge al den viden til noget andet end at skrive jobansøgninger uge efter uge.

Der er altid hjælp at hente
Et af de helt store modeord er netværk. Det er vigtigt at have, og det er vigtigt at bruge – på den rigtige måde. Jeg har selv været meget i tvivl om, hvad og hvor meget jeg kunne spørge folk om, og om jeg i det hele taget kunne regne med, at folk ville stille op for at hjælpe mig. Men det er den forkerte måde at tænke netværk på. Overvej i stedet, hvordan du selv indgår i dine relationer. Når jeg ser på min Facebook profil, min LinkedIn konto eller bare min telefonbog i min mobil, er det tydeligt, at jeg har et stort netværk, som alle har forskellige ting, de kan bidrage med til mit projekt. Og de gør det, fordi jeg gennem lang tid har talt med dem, delt min viden med dem og svaret på deres spørgsmål, når jeg har kunnet hjælpe.

Netværket arbejder for mig, uden jeg spørger. Dermed slet ikke sagt, at man ikke skal spørge, for hvis du kender folk, der har prøvet noget, du selv står med, eller kender nogen, du gerne vil i kontakt med, hvorfor så ikke spørge? Min erfaring er, at folk netop henvender sig til mig, fordi jeg er social og deler ud af, hvad jeg selv har, der kan være en hjælp for andre. Den vej rundt har jeg fået samtlige af de kunder, min lille virksomhed nu arbejder med.

I mit netværk er der flere, der selv er eller har været iværksættere, ligesom der er flere, som overvejer at tage springet. Det er en oplagt base for videndeling, og da jeg startede en Facebook side med fokus på at blive iværksætter, bakkede folk straks op; folk byder ind med svar på spørgsmål og får mulighed for at dele deres egne tanker og idéer. Det starter småt, men jeg håber, det bliver endnu mere aktivt.

Så sæt i værk – og spørg!


Gæsteindlægget er skrevet af Kamilla Regel Poulsen - som er startet selv, vi synes det er super sejt, og er glade for at Kamilla ville dele historien med os.


Du kan følge Kamilla på hendes færd, inde på facebook. Fokus er på iværksætteri, og det er rigtig spændende at følge.

Vi har fået lov til at låne tekst og billeder.

50 kommentarer:

 1. Super sejt, at du tager springet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette!
   Det er jo et meget spændende spring at tage, så jeg oplever faktisk, at det giver noget ny energi med de lidt anderledes udfordringer, der ligger i det. Og så får jeg enormt god hjælp fra netværket :-)

   Slet
 2. Informasi tentang pengobatan ambeienberdarah dengan menggunakan bahan-bahan alami dari ektra dun ungu, mahkota dewa serta kunyit putihyang 100% tidak mengandung bahan kima, di jamin aman di konsumsi dan tidak menimbulkan efek samping. ambeienBerdarah adalah suatu penyakit yang terjadi pada anus di mana bibir anus mengalami bengkak yang di sertai pendarahan. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos. Penyakit wasir atau sering di sebut ambeien ini tidak hnya memberikan rasa sakit pada penderitanya, tetapi juga memberikan rasa minder dan mau karena mengidap penyakit wasir atau ambeien.

  SvarSlet
 3. Wasir sangat menyakitkan, namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak, iritasi dan infeksi.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jooss Karena penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang sangat menyakitkan yang akan memunculkan rasa sakit saat buang air besar, maka sebaiknya Anda menangani penyakit wasir ini dari dini. Penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang kambuhan. Penyakit ini biasanya akan menimbulkan rasa nyeri dan perih yang akan kambuh jika penyebabnya tidak dihindari dan tidak menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 4. Tonjolan yang berupa benjolan ini sering kali disertai dengan keluarnya tetesan darah ketika seorang penderita ambeien sedang BAB. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos banget Darah yang menetes keluar bersama dengan feses disebabkan oleh bocornya pembuluh darah yang melebar dan apabila terkena gesekan saat feses keluar akan menjadi luka. Ambeien dapat disembuhkan dengan berbagai cara alami sebelum menempuh cara dengan pengobatan medis yang terkadang semakin memberatkan kondisi ambeien. Pengobatan utama yang paling efektif berawal dari menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 5. Wasir yang membengkak disertai dengan pendarahan umumnya disebut wasir berdarah. Cara mengobati wasir berdarah secara alami adalah dengan menggunakan beberapa tanaman obat yang sudah lama dikenal khasiatnya. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi Beberapa tanaman obat yang dikenal mampu mengatasi wasir antara lain adalah tape singkong. Mengkonsumsi tape singkong yang sudah dilembekkan secara rutin sehari tiga kali dipercaya mampu mengatasi wasir. Ini disebabkan karena tape singkong mengandung ragi yang menyehatkan pencernaan. Wasir ringan maupun wasir berdarah umumnya bisa disembuhkan dengan tape singkong.

  SvarSlet
 6. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 7. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 8. Ambeien tidak hanya diderita oleh pegawai kantoran saja. Ibu hamil pun sering mengalami ambeien dan hal tersebut wajar.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling joos Mengapa Ibu hamil wajar mengalami ambeien. bagaimana menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan. Artikel ini akan membantu kita menemukan jawabannya dan juga membahas 9 rahasia untuk menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan.

  SvarSlet
 9. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 10. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet
 11. Perubahan gaya hidup di atas juga bisa mengurangi risiko hemoroid untuk kambuh. Atau juga bisa mencegah munculnya hemoroid atau wasir. caramengobatiwasir Terdapat obat-obatan yang bisa dibeli atau diresepkan oleh dokter. Obat ini berfungsi untuk mempermudah dalam membuang air besar. Obat oles bisa langsung digunakan pada bokong Anda atau tablet yang bisa dibeli dari apotek secara bebas.

  SvarSlet