tirsdag den 31. juli 2012

At være en god fotograf...


... handler ofte om, at man får taget billeder nok. Så er der altid noget, der ser rimelig fornuftigt ud, som man kan arbejde videre med. Det var så lektion 1. 

Nå, det er altid lidt tungt at komme i gang, ikke? Dog har jeg en eller anden idé om, at I nok gerne vil vide lidt om hende der tossen, der påstår, at hun ved en masse om fotografi. 

Lidt om mig...

For nogle år siden - ja, det er vel ved at være 5 år siden - begyndte min interesse for fotografi. 
Siden kom der et digitalt spejlrefleks kamera til (dSLR - så har I også lært lidt i dag) og så gik det ellers stærkt, med både Photoshop, flere kamerahuse og endnu flere objektiver. 
I dag har jeg en lille virksomhed, med mig direktøren for det hele, hvor jeg gør alt hvad jeg kan, for at forevige folks minder. 

Til hverdag er jeg studerende og kan forhåbentlig kalde mig for socialrådgiver, indenfor overskuelig fremtid. Jeg bor i Fredericia, sammen med min dejlige Hr. Kommende mand (som friede for ikke så længe siden) og Ynglet, der bliver 5, lige om lidt. Og så er jeg naturligvis 100% selvlært fotograf.

Hvis jeg kan lære at tage gode billeder, så kan I også. Det er det jeg vil forsøge at lære jer, uden brug af alt muligt fancy lys, som vi fotografer ellers har en tendens til at hive med os. Man kan faktisk gøre det ret simpelt og samtidig opnå et helt ok resultat. 

I øvrigt, kan jeg da lige indskyde, at jeg selv har blogget aktivt i et par år. På min personlige blog, skriver jeg om alt mellem himmel og jord. Den kan du se lige her: NinkaNina.dk

Og så til det nørdede…

Mit første kamera, var et Sony. 
Fantastisk kamera og meget brugervenligt. For at sige det på godt dansk, så var det simpelthen idiotsikkert. 
Siden kom der et Nikon til, som i dag er mit primære kamera, når jeg har større opgaver. Det er så også i en helt anden prisklasse, men det skal vi nok nå komme ind på. 
Ud over det, så er jeg en Mac/Apple pige. Min Mac er et værktøj der gør, at jeg kan lave det mest optimale produkt. På min Mac, har jeg Photoshop, som er det jeg primært bruger til redigering. Det er naturligvis ikke kun Photoshop, da der er flere Adobe programmer - igen, det kommer vi ind på en anden god gang. 
For at jeg kan gøre noget… 

Så har jeg brug for jer. 
I skal simpelthen gøre mig opmærksom på, hvad I godt kunne tænke jer, at jeg skal skrive om. Der findes meget få ting, som jeg ikke kan svare på. Og kender jeg ikke umiddelbart svaret, så skal jeg nok gøre alt hvad jeg kan, for at finde det. 

Hvis der er noget bestemt, I gerne vil have guides til, så smækker jeg sådan en sammen. Hvis I har brug for inspiration til at få de bedste tøj/mad/produkt billeder på jeres egen blog, så viser jeg jer hvordan. Der er ingen grænser for, hvad I kan lære, hvis I bare gør mig opmærksom på, at I gerne vil lære det. 

Kort sagt, så kommer det helt an på jer. Jeg står til rådighed for jer og I kan trække på alt det jeg ved. Jeg brænder for mit fag og jeg brænder for at lære fra mig. Om det så gør mig arbejdsløs - så er det det hele værd. 

Støv min mail op og skriv. 

Planen indtil videre...

Jeg har planer at komme ind på alt fra udstyr i både den billige og dyre ende af skalaen, fotografering med smartphones (både Android og Apple), små guides til lys, redigering m.v. Der er simpelthen så mange muligheder. Naturligvis vil der også gå nørd i den, så I virkelig får mulighed for at udnytte de muligheder et kamera har - uanset prisklasse. Og selvom det lyder som sort snak til at starte med, så vil I hurtigt kunne se resultater. Ud over det, kan vi lave forskellige foto-walks, workshops osv. hvis der skulle være interesse for det. 

Ud over det, så vil mine indlæg være fyldt med billeder (når jeg lige får lært det her system at kende) - både dem direkte fra kameraet og dem som har været en tur i redigeringsmaskinen. 

Jeg håber I vil tage rigtig godt imod mig og så håber jeg at vi får en masse fede fotooplevelser sammen. 

Kærlig hilsen,
Nina


65 kommentarer:

 1. Du er hermed godt modtaget ;)

  Jeg har nogle ting, jeg godt kunne tænke mig at høre mere om:
  - Madfotografering! På min egen blog skriver jeg ofte om mad/kager, så i den retning kunne jeg godt bruge nogle tips. Belysning, farver (altså hvad der fx gør sig godt på billeder), vinkel og alt det der.

  - Instagram (hvis du selvfølgelig har kendskab til det :) Jeg får ny telefon i dag, og kommer derfor i gang med Instagram. Nu ved jeg endnu ikke hvordan det fungerer, men råd til hvordan man får de bedste billeder ud af det.

  - Noget om fremkaldelse. Jeg vil gerne i gang med at scrapbooke, og det kræver jo, at jeg får fremkaldt mine billeder. Hvis du har erfaringer med det, hvordan man bedst bearbejder billederne inden de sendes til fremkaldelse, hvilke steder der kan anbefales osv.

  Ellers kunne jeg også godt bruge nogle fif til hurtig/nem redigering i Photoshop. Har aldrig haft overskud til at sætte mig så meget ind i det.
  Men jeg er nu sikker på, at hvad end du skriver, vil det være interessant :)
  Håber du kan bruge mine input.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit fantastiske svar :-)

   Lad mig starte fra begyndelsen:

   Madfoto: Det kan jeg sagtens skrive lidt om. Mad er sådan noget, der heldigvis står ret stille foran kameraet, så det er super. Så kan jeg da gøre lidt for at peppe billedet lidt op. Jep - super inspiration. Det er skrevet ned.

   Instagram: Fantastisk program. Alle billederne i mit indlæg er faktisk taget med min iPhone 4S og redigeret med Instagram. Hurtigt værktøj, hvor man får fornuftige billeder - desværre i en elendig kvalitet. Det tager jeg op, om ikke så længe.

   Fremkaldelse: Der er bestemt nogle steder der kan anbefales og det vil jeg gerne gøre. Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener med at bearbejde dem, inden man sender dem afsted? Bare almindelig redigering?

   Photoshop: Der skal jeg nok komme med nogle guldtips - det lover jeg.

   Tak for at du tog dig tid til at kommentere - det er jeg super glad for.

   Kh,
   Nina

   Slet
  2. Selv tak, det lyder godt at du har input til emnerne :) Jeg glæder mig rigtig meget.

   Ja, jeg mener bare hvordan (eller om) man skal redigere dem, inden man sender til fremkaldelse.

   Slet
  3. Som udgangspunkt, så er det altid en god idé at sende billederne til fremkaldelse, når de ser ud som man gerne vil have dem til at se ud. Hvis det betyder, at man bliver nødt til at redigere i dem, så vil jeg da anbefale det ;-)

   Jeg glæder mig også super meget til at komme i gang :-)

   Slet
 2. Lyder spændende. Jeg bruger kun min mobils kamera og primært Picassa til at redigerer mine billeder men også picMonkey http://www.picmonkey.com/ Her leger jeg oså med mine billeder men det er ikke så meget redigering http://www.photovisi.com/
  Jeg glæder mig til at læse med:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups ville også sige, at du kan se her hvordan det tager sig ud:)

   http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

   http://oddparent.blogspot.dk/

   Slet
  2. Hej med dig.

   En mobil kan også være et glimrende værktøj. Billederne i mit indlæg er fx. taget med min iPhone 4S og kun redigeret med de værktøjer jeg har på min telefon. Så det kan absolut blive et fornuftigt resultat.

   Picassa er ikke det vildeste program jeg nogensinde har set, men da det ligger tilgængeligt, hvis man har Android/Google, så kan jeg godt prøve at se på, hvad det lige er man kan bruge det til.

   Tak for at du tog dig tid til at kommentere - det er jeg glad for.

   Kh,
   Nina

   Slet
 3. Velkommen til!

  Jeg er nok det mest uinspirerede menneske der findes, så ideer til, hvordan man får taget billeder, der ikke "bare er en kedelig blomst" modtages med kyshånd.
  Jeg skal på mini ferie om godt tre uger og tips til gode foto minder er også velkomment. Tager mit Nikon med, men er stadig helt grøn udover auto funktionen og vil gerne sikres gode billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Irene,

   Tro det eller ej - jeg er faktisk ikke specielt kreativ af natur. Det er noget man kan lære. Nu kværner der billeder rundt i hovedet på mig, i forhold til alt hvad jeg ser - og mit kamera er limet fast til min hånd. ;-)

   Feriefotografering er altid noget besværligt noget. Man kommer en masse forskellige steder og lyset er meget forskelligt. Nogle steder må man ikke bruge blitz, måske har man lidt lavt blodsukker, fordi man lige glemte at spise i farten og ryster på hænderne - og der har man ellers opskriften på elendige billeder.
   Dog kan du lige få et tip med i døren: Tag og sæt et godt objektiv på - du vil takke dig selv.

   Vi var i Berlin en uge og jeg satte et 18-200 mm objektiv på mit Nikon. Objektivet er et originalt Nikon og koster 6.000. Det vejer også rimelig godt til. Men jeg er glad for beslutningen. Og så havde jeg naturligvis et ekstra batteri med. Kameraet var konstant tændt, så det var klar til at skyde.
   Sæt det på P på "hjulet", så finder kameraet automatisk bedste ISO og lukketid (hvis det er sort snak, så skal du nok få styr på det, indenfor de næste indlæg jeg laver). Bare gør som jeg siger. ;-)
   Brug kun blitz, hvis der er høj solskin og du får solen lige i hovedet! Ellers er det forbudt. Og så brug den modlys krans der følger med de fleste objektiver.

   Jeg håber du kan bruge mit svar - ellers er du velkommen til at sende mig en mail.

   Du kan i øvrigt se nogle af de billeder fra Berlin, inde på min egen blog. http://ninkanina.dk/

   Kh,
   Nina

   Slet
 4. Hej Nina. Har også selv fotograferet i nogle år og jeg har læst side op og ned om objekternes placering i et billede for at det skal virke harmomiske osv. Det er nok en smagssag (udover de generelle retningslinjer). Hvilke overvejelser gør du dig omkring det når du fotograferer. Bare for at få lidt ekstra input :)

  Forøvrigt sært at skrive om det på en tøseside :p .. men nu søger jeg som der måske fornemmes et nyt friskt pust til mit spørgsmål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej med dig.

   Jamen, hvad tænker jeg?
   For det første så tænker jeg, at sådan noget som "Det Gyldne Snit", ikke er lavet helt forgæves. Til trods for at det er en kæmpe stor matematisk beregning, så er den i sig selv temmelig enkel og lige til.

   Jeg har lært mig selv at se på opbygningen i billedet, allerede når jeg står med mit kamera - men det kan jo glippe, og så kan meget jo heldigvis laves i Photoshop. Og som bekendt, så er den højeste form for dovenskab, at gøre tingene rigtigt første gang ;-)

   Det bliver uden tvivl noget jeg kommer til at tage op, for det er noget af det vigtigste, når man tager et billede.

   Jeg har et par ting jeg lever efter:

   1) Er der linjer (lodrette eller vandrette), så skal de være 100% ikke-skæve. Alt andet ser simpelthen sjusket ud.
   2) Vil man gøre noget skævt, så gør det, så ingen er i tvivl om, at det er den tanke du har tænkt.
   3) Tænk i "Det Gyldne Snit" - det er faktisk helt godt
   4) Når du tager et billede, hvor noget skal være i fokus, så hav en klar idé om, hvad du vil med billedet.
   5) ALDRIG ALDRIG ALDRIG placere dit objekt i midten af dit billede.

   Men der er jo ikke nogle regler, uden undtagelser og der er bestemt undtagelser. Jeg vil prøve at komme ind på det med tiden.

   Personligt, prøver jeg konstant at udfordre de normale retningslinjer, netop fordi det er så forskelligt, hvad der faktisk ser godt ud. Og hvad der ser godt ud, er i øvrigt temmelig subjektivt.

   Så mit bedste råd - bliv ved, skyd nok og så skal du aldrig glemme at lege.

   Hvis mit svar var helt ubrugeligt, så skriver du bare igen (også selvom du er mand ;-))

   Kh,
   Nina

   Slet
 5. Ambeien atau wasir merupakan penyakit yang terjadi karena adanya infeksi atau pembengkakan pada usus besar. Ambeien disebabkan karena kebiasaan minum air putih yang sedikit. Kurangnya minum air putih menyebabkan pembuangan air besar menjadi keras sehingga usus menjadi luka. Lambat laun usus tersebut kemudian akan menjadi bengkak karena sering mengalami luka.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman joss

  SvarSlet
 6. Wasir sangat menyakitkan, namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak, iritasi dan infeksi.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jooss Karena penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang sangat menyakitkan yang akan memunculkan rasa sakit saat buang air besar, maka sebaiknya Anda menangani penyakit wasir ini dari dini. Penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang kambuhan. Penyakit ini biasanya akan menimbulkan rasa nyeri dan perih yang akan kambuh jika penyebabnya tidak dihindari dan tidak menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 7. Tonjolan yang berupa benjolan ini sering kali disertai dengan keluarnya tetesan darah ketika seorang penderita ambeien sedang BAB. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos banget Darah yang menetes keluar bersama dengan feses disebabkan oleh bocornya pembuluh darah yang melebar dan apabila terkena gesekan saat feses keluar akan menjadi luka. Ambeien dapat disembuhkan dengan berbagai cara alami sebelum menempuh cara dengan pengobatan medis yang terkadang semakin memberatkan kondisi ambeien. Pengobatan utama yang paling efektif berawal dari menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 8. Wasir yang membengkak disertai dengan pendarahan umumnya disebut wasir berdarah. Cara mengobati wasir berdarah secara alami adalah dengan menggunakan beberapa tanaman obat yang sudah lama dikenal khasiatnya. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi Beberapa tanaman obat yang dikenal mampu mengatasi wasir antara lain adalah tape singkong. Mengkonsumsi tape singkong yang sudah dilembekkan secara rutin sehari tiga kali dipercaya mampu mengatasi wasir. Ini disebabkan karena tape singkong mengandung ragi yang menyehatkan pencernaan. Wasir ringan maupun wasir berdarah umumnya bisa disembuhkan dengan tape singkong.

  SvarSlet
 9. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 10. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 11. Ambeien tidak hanya diderita oleh pegawai kantoran saja. Ibu hamil pun sering mengalami ambeien dan hal tersebut wajar.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling joos Mengapa Ibu hamil wajar mengalami ambeien. bagaimana menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan. Artikel ini akan membantu kita menemukan jawabannya dan juga membahas 9 rahasia untuk menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan.

  SvarSlet
 12. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 13. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 14. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet
 15. Penderita Wasir atau Hemoroid di Indonesia Menurut data WHO tahun 2008, jumlah penderita wasir atau hemoroid di seluruh dunia adalah sekitar 230 juta orang. obatwasirtradisional Menurut data Depkes pada tahun 2008, prevalensi hemoroid di Indonesia adalah setidaknya 5,7 persen dari total populasi atau sekitar 10 juta orang.

  SvarSlet