søndag den 13. maj 2012

Mors Dag

Billedet er lånt her
Har du husket at det i dag er Mors Dag - så du lige skal huske at ringe og sige hej til din mor.

Der er ingen tvivl om, det er Mors Dag i dag, blomster koster det dobbelte og chokoladen ligeså. Der er dog noget over en bestemt dag, hvor vi siger tak til vores mødre. Der er dog en mening om, skal man virkelig have en bestemt dag til dig, burde man ikke gøre det, lige præcis når man har lyst til det. Samme problematik som med Valentins dag.

En ting er i hvert fald sikkert, jeg kan godt lide konceptet, og jeg har da også allerede sendt en gave og en blomst af sted til hende.

Fejre i Mors Dag hjemme hos jer?
Lidt kort info om Mors Dag.
Kilde: Wikipedia
Mors Dag afholdes i Danmark den anden søndag i maj. Dagen blev opfundet i  USA i 1872 af Julia Ward Howe. Tanken for dagen var oprindeligt, at den også skulle være en dag for fred. Anna Jarvis fik udbredt kendskabet til dagen, i første omgang for at ære sin egen mor, men efterhånden også for generelt at ære alle mødres arbejde. Hun fik indført at dagen skulle afholdes den anden søndag i maj og skikken bredte sig hurtigt.

3 kommentarer:

  1. Jeg fik gjort min mor og sviger mor glad med Blomster og en lille gave - kan godt lide dagen og vil gerne give min mor en blomst på dagen og fortælle hende, jeg er glad for alt, hvad hun har gjort og gør for mig.

    SvarSlet
  2. Mors dag er måske i dag blevet en kommerciel dag, men det er altså også en dag som jeg mener det giver være rigtig god mening at bibeholde. Vores mødre knokler og det er da kun fair, at de får en dag hvor vi kan fejre dem. Som med alle andre af denne typer helligdage (f.eks. Valentines Day, der handler om at forkæle sin udkårne), synes jeg dog, man må huske, at det ikke kun handler om at forkæle dem man holder af på de bestemte dage om året, men værdsætte dem hele året

    SvarSlet