søndag den 20. maj 2012

Danskerheld

Forleden dag da jeg sad på e-reolen og søgte efter bøger faldt jeg over bogen "Danskerheld". Bogen er skrevet af Henriette E. Møller. Holdningerne i denne artikel er min egen personlige holdning.
Bogen handler om 22-årige Laura fra Randers der i Februar 2007 rejser med hold 9 til Irak. Laura er kører og gunner og vi følger hendes dagligdag i Irak som er fyldt med raketnedslag, vejsidebomber og danskerheld. Laura er udsendt med hendes kusine Minnas kæreste Peter, dog er de ikke i samme deling. Minna sidder hjemme i Randers og er gravid og venter på at Peter og Laura kommer hjem.

Jeg slugte bogen fra ende til anden på blot en 6-7 timer (bogen er på 185 sider). Hvad det var der fangede mig er jeg ikke helt klar over. Om det er måden den er skrevet på eller om det er historien aner jeg ikke. For måden den er skrevet på, gør jo samtidig historien endnu bedre. Jeg følte virkelig at jeg var med nede i Irak sammen med Laura og alle de andre. Jeg følte virkelig at jeg var der, lige der i Irak sammen med mine soldaterkammerater.


Jeg synes helt klart at bogen er værd at læse, uanset om man synes om krigen eller ej. Historien er super god og selvom jeg dog må indrømme at jeg blev lidt skuffet over slutningen. Hvis i læser bogen må i meget gerne skrive hvad i synes om slutningen og hvorfor i nu engang synes om den/ikke synes om den. Det er altid rart at høre andres meninger.

Bogen er delt op i to dele, og jeg må indrømme at jeg synes at anden del var meget kort og slet ikke nær så detaljeret som første del. Det synes jeg er lidt en skam, men det gør ikke bogen dårligere af den grund. Det er helt sikkert stadig en bog der skal hjem og stå blandt mine bøger en dag.

2 kommentarer: