torsdag den 5. april 2012

Påsketraditioner

Billedet er lånt her
Påskeharen:
I Danmark er påskeharen forholdsvis ny i påsken. Den er efterhånden lige så populær som påskelam, påskekyllinger og påskeæg. I Sønderjylland er det tradition, at man påskemorgen lader børnene lede efter de påskeæg som påskeharen har lagt i haven natten til påskedag. Det er en tradition det meste af Danmark har taget til sig.
Billedet er lånt her

Påskeæg og Gækkebreve:
Traditionen med påskeæg rækker langt tilbage i tiden. Påskeægget forbindes med gækkebrevet, gækkebrevet har forbindelse helt tilbage til 1600-tallet hvor de såkaldte "bindebreve" fandtes.

Du kan finde fine gækkebrev vers lige her.

I påsken er der tradition for at spise æg og æggeretter. I gamle dage varede fasten frem til påske, og i denne periode var det ikke tilladt at spise æg. Når fasten ophørte påskedag, blev det fejret med æg i rigelige mængder.

Det er en gammel skik at forære smukt dekorerede
påskeæg væk på påskedag som gave.Billedet er lånt her
Påskelam:
Påskelam, kyllinger og æg er frugtbarhedssymboler, som hører til blandt de mest almindelige og ældste påsketraditioner. Påskelammet er et kristent  symbol, som stammer fra det gamle testamente, men også et billede på uskyldighed og foråret, der kommer sammen med påsken.


Hvad er dine påsketraditioner?


Kilde: www.godpaaske.dk, gratisinfo.dk, www.traditioner.dk og www.24.dk


1 kommentar: