tirsdag den 3. april 2012

Påsken

Billedet er hentet her
Hvorfor holder vi påske? Er der så mange af os, der egentlig ved det? En ting er den hyggelige pynt og starten på foråret. Vi tænkte, vi ville finde svaret til jer.


Her er nogle af de ting vi fandt ud af:
Påsken er en jødisk fest (den største) og den vigtigste og ældste kristne fest. Ved påsken mindes man Jesus korsfæstelse, død, begravelse og genopstandelsen fra de døde. Ved fejringen af genopstandelse fejre vi livets sejer over døden.

Oprindeligt er påsken en israelitisk fest som stammer helt tilbage fra nomadetiden. Her fejrede man forårets komme og at kvæget var frugtbart.

I den kristne tradition fejres påsken pga. Kristi opstandelse som skete midt i den jødiske påskefest i Jerusalem. Man er ikke helt sikker på hvor langt det går tilbage, men helt tilbage omkring år 325 havde man en påskestrid, hvor parterne til sidst blev enige om at Jesus døde fredag i påsken og genopstandelsen søndag. Her blev tidspunktet for påsken også fastlagt. 
Påsken har ikke en bestemt dato som julen. Påskesøndag er den første søndag efter fuldmåne efter forårsjævndøgn. 

Nogle af de ting, vi her i Danmark forbinder med påske og er nogle af de mest almindelige og ældste påskestraditioner er æg, kyllinger og lam, de er alle tre symboler på frugtbarhed.


Kilde: www.godpaaske.dk, gratisinfo.dk, www.traditioner.dk og www.24.dk

1 kommentar: