torsdag den 26. april 2012

Lav dit eget favicon

Lav mit eget, hvad for et? Lav dit eget favicon. Faviconet, er det lille billede der sidder i toppen af din side. Har taget et lille billede, så du kan se, hvad det er for en størrelse.


Det er muligt at skifte det kedelige blogger - B ud, og lave dit eget. Men som du kan se, skal det være et meget lille billede, man bruger til det. Og det kan ikke være al for detaljeret, for det kan man slet ikke se alligevel. Du skal bruge et billede, der er 16x16 pixel.
Se det er ret lille, der er ikke plads til meget. Det skal man selvfølgelig være opmærksom på, så man ikke går helt amok i farver og sager.

Når du har lavet dit lille billede og er klar til at skifte det ud, så skal du ind, hvor du laver indlæg, og kan lave om på dit layout.

Det ser sådan her ud. Så klikker du på rediger, så får du et lille pop-up vindue frem. Og så finder du det lille billede du har lavet og linket til det.
Når du har fundet billede og trykket gem, så er det faktisk klar. Det bliver dog ikke vist med det samme, på din computer, men det skal du ikke være bange for, at det ikke er gået igennem, for det er det. Prøv at lukke din browser ned og åben igen, eller brug en anden browser, så er dit favicon der.

Her er vores færdige resultat.
Det er lille og fint, og lidt mere festligt, end det kedelige blogger B.

Jeg håber, du kan bruge denne guide og du får dig en fin favicon. Kunne du tænke dig andre guides i denne dur, så skriv endelig til pernille@danskewebchicks.dk 

4 kommentarer:

 1. Jeg har lavet sådan en 'blog hjælp' på min blog (kan ses i menuen til højre)
  - hvor jeg bl.a. også viser hvordan man gør dette.

  Det er nemlig ret simpelt, når man lige lurer den :)

  Christina / frkstubba.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Det er super fedt :) Ved i om man kan gøre det på sin egen hjemmeside? Jeg har lavet min blog i wordpress, kig endelig forbi :)

  www.janniesole.dk

  SvarSlet
 3. @Jannie: Jeg fandt lige en lille guide (godt nok på engelsk) til hvordan du gør det samme i wordpress: http://www.computer-realm.net/how-to-change-your-wordpress-favicon/

  SvarSlet