fredag den 20. april 2012

Ja, børn er et valg

Emilie skrev igår at det at få børn er et valg man vælger at tage - og selvfølgelig er børn et valg. Især med alle de muligheder kvinder har idag. For mig er det vigtigt at hver kvinde tager det valg der er rigtig for hende, for det valg der passer til min nabo, er måske helt forkert for mig. At en kvinde vælger at få børn mens hun er ung, handler om at det passer til hende i sidste ende, men hvis jeg havde taget andre valg er det ikke sikkert at det ville have passet til mig. Personligt er jeg lige nu lykkelig for kun at være mig selv, og ja, jeg ønsker da (måske) at få børn en dag. Det skal lige siges at jeg altid har ønsket at få børn tidligt, men nu er jeg igang med uddannelse (og uden kæreste, selvom det faktisk er en ret uvæsentlig faktor) og nu er jeg lidt kommet i tvivl om hvorvidt jeg når at få børn inden min egen tidsfrist udløber - og hvorfor er det lige at jeg har sat den tidsfrist? Ja, det ved jeg egentlig ikke. Om det er en pres fra samfundet, om det kommer sig af at jeg selv har en ung mor og altid har ønsket at være ung med mine børn. Jeg ved det ikke. Men lad det stå hen i det uvisse.

Min egentlige undren gik på om folk mener at man er mindre kvindelig bare fordi at man fravælger børn. Men uanset hvad, så er børn ikke for alle. Det er ikke alle der er egnede forældre, men det er en helt anden diskussion, som jeg slet slet ikke vil ind på - for hvem bestemmer egentlig hvornår man er egnet som forældre? Nå. Tilbage til start - for mig er det vigtig at alle kvinder tager de valg som passer til deres liv og jeg er bare fandens nysgerrig over hvorfor andre tager de valg som de nu engang gør. Især når vi taler om fravalget af børn - fordi det ligger så langt væk fra mine tanker, altså det med at prøve at være gravid og at have skabt noget så unikt som et levende væsen.

Og i henhold til Emilie skriver at så er det slut med lynkarriere og hvad der ellers er - så er jeg da helt sikker på at hvis man har lysten til at stifte familie, så er det det værd. Derudover vil jeg gerne sige thumbs up til alle jer kvinder, der formår at holde styr på både mand (de kan jo nogle gange være lidt svære at styre), børn, hus og karriere - og samtidig have en blog og diverse hobbyer samt venner i stadig ser. Jeg ser sku op til jer - sådan en overskudsmor vil jeg også være (om ikke andet vil jeg bare lade som om jeg er det).

I må have en fantastisk dag - beklager det sene indlæg :)

1 kommentar: