onsdag den 18. april 2012

Gæsteblog: At være kreativ eller ej


Èn gang om ugen giver vi ordet til dig. Du kan skrive om lige hvad du vil.
Send os f.eks. din seneste kreative kreation eller en anmeldelse af din yndlingsgadget. Læs mere her

I denne uge har vi givet ordet til Christina der står bag bloggen Frkstubba:


At være kreativ eller ej? Når jeg bliver rastløs eller der bare skal ske noget, finder jeg nogle af mine små projekter frem. Jeg har altid mange bolde i luften; og så er det jo bare at tage et projekt der passer til det humør jeg er i.

Jeg bliver altid glad af at male, så det er en ting jeg gør meget i. Mest ting der er abstrakte, da jeg er utrolig selvkritisk. Men selvom jeg er det, må jeg indrømme at jeg elsker at lave personer.  Det skyldes måske at jeg ikke skal tænke så meget på om stregerne bliver helt lige? Derudover har man mulighed for at bruge en masse skønne farver for; hvilken farve skal baggrunden være? Hvad farve skal tøjet være? Jeg arbejder altid med mange farver, som jeg mixer sammen indtil jeg får den farve baggrund jeg ønsker. Det er også derfor at jeg aldrig kan lave 2 malerier som er ens.

Jeg er blevet spurgt om ’hvordan jeg gør’ og jeg kan virkelig ikke svare på det. Hvordan kan jeg være kreativ? Det er svært at svare på, for jeg ser ikke mig selv som ’kreativ’. Jeg er selvfølgelig glad for at folk synes om det jeg laver, men det er ikke derfor jeg laver de ting jeg gør. Jeg før det for min egen fornøjelses skyld.  De eneste fif jeg kan give i forhold til at lave malerier (i denne stil) er, at man skal huske det ikke skal være ’perfekt’. Det er noget jeg selv har arbejdet meget på, da jeg normalt er meget perfektionistisk anlagt. Derfor er det svært at lave menneskerne, da man her bare skal tegne stregerne i fri hånd og håbet på at det blev godt.

Jeg har brugt meget tid på disse to billeder. De var en gave og jeg havde frie tøjler. Det var også derfor jeg ikke turde bruge en masse vilde farver, for den jo gerne skulle passe ind hos modtageren. Men jeg synes stadig at der skulle lidt farver på. Jeg valgte derfor en sandfarvet baggrund, da sandfarver ofte passer ind alle steder. Til tøjet valgte jeg sølv og turkis. Jeg ved godt, at man enten er en guld-person eller en sølv-person, så jeg håber bare at jeg her har ramt rigtigt; men jeg synes bare at hvis jeg kom guld på den, ville den blive for ’gylden’ at se på. Derudover synes jeg at der skulle turkis på, for at bryde det ’neutrale’ bare en smule. Men mulighederne er uendelige; det handler bare om at skabe en balance i billedet, og det synes jeg er klaret meget godt her.

I kan se flere af mine små projekter på min blog www.frkstubba.blogspot.com – kommentér gerne, jeg svarer altid :)

- Christina

3 kommentarer: