mandag den 5. marts 2012

Kvinder med pokerface

Poker beskrives af og til som en mandsdomineret verden, hvor det gælder om at skaffe sig så mange penge som muligt til smarte biler, luksus og bling-bling. Langt flere mænd end kvinder spiller poker, og derfor er dette billede opstået, men faktisk er det langt mere nuanceret end som så.

For at blive en god pokerspiller kræver det, at man har pæren i orden for at udregne sine chancer for at vinde. Samtidig skal man være god til den psykologiske del af spillet, hvor man prøver at lure modstanderens kropssprog til at sjusse sig frem til, hvilke kort han/hun sidder med. 


Poker tiltaler derfor også mange kvinder, og faktisk findes der mange utroligt dygtige kvindelige spillere. Vi har taget et blik på nogle af de mest omtalte kvindelige pokerspillere i øjeblikket:


Liv Boeree, 27 år, fra England
Har tidligere studeret astrofysik på universitet i Manchester, men i 2005 blev hun udvalgt til et TV-program, hvor hun blev undervist af nogle af verdens bedste pokerspillere. Det blev hun så god til, at hun i 2010 vandt en turnering på den europæiske poker-tour, EPT, i italienske San Remo. Det indbragte hende 1,25 millioner euro. Udover at spille poker er hun også TV-vært i England og har også lavet modelarbejde – og så er hun blikfang for verdens største pokerside, PokerStars.
 

Vanessa Rousso, 29 år, fra USA
Rousso er USA's mest kendte kvindelige pokerspiller og har vundet for over tre millioner dollars i store turneringer. Ligesom Liv Boeree har hun også en universitetsbaggrund og var en af de hurtigste til at gøre sin uddannelse færdig på det prestigefyldte Duke-universitet i USA. Desuden er hun i gang med at læse jura. Hun er samtidig også særdeles populær hos det mandlige køn, da hun har optrådt i det berømte Sports Illustrated Swimsuit Issue.
Annette Obrestad, 24 år, fra Norge
Tilbage til Europa, hvor en af de største kvindelige profiler rent faktisk kommer fra Norge. Selvom det ikke officielt ikke er tilladt at spille poker på nettet i Norge, så begyndte Annette Obrestad at spille poker, endda før hun var fyldt 18. Da hun blev gammel nok til at spille med i live turneringer, tog hun hele pokerverdenen med storm, da hun vandt den europæiske version af WSOP (svarende til verdensmesterskaberne i poker) dagen før sin 19-års fødselsdag.
 Pernille Ravn, fra Danmark
Danmarks mest kendte kvindelige pokerspiller er Pernille Ravn, der har fået tilnavnet Pokerdronningen. Hun er også frontfigur for Danske Spils nye pokerrum. Hun har endnu ikke opnået de helt store resultater, men det er også først for nyligt, at hun er begyndt at spille poker på fuld tid. Tidligere har hun været marketingschef i et tøjfirma. Hun fungerer også som foredragsholder, hvor hun fortæller om kropssprog og attitude.
Artiklen er skrevet i samarbejde med Pokerlistings.dk, billeder tilhører Pokerlistings.

3 kommentarer:

  1. Jeg elsker at spille poker selvom jeg ikke er særlig god til det. Det med at bluffe eller læse andre.

    SvarSlet
  2. kvinder er seje - kan ikke selv finde ud af det, men kool

    SvarSlet
  3. Jeg synes det er sjovt at spille mod andre på nettet, men poker har godt nok aldrig rigtig fanget mig. En overgang kørte der et pokerprogram i fjernsynet som var meget underholdende, hvor man fulgte nogle af de store 'stjerner' i kæmpestore turneringer. Synes det er vildt at forestille sig, at man kan leve af at spille poker.

    SvarSlet