torsdag den 26. januar 2012

Pernille afprøver: Bikram Yoga

af Pernille Kjeldsen


Som mange andre danskere laver jeg også år efter år adskillige nytårs fortsæt, i håb om at ændre på min dårlige samvittighed og de laster, der har forfulgt mig så længe. Og hvert år holder de akkurat lige januar ud og så falder jeg tilbage i de gamle faste rammer. I år tror jeg dog alligevel jeg har fundet et fortsæt jeg kan holde!

Jeg har længe ønsket at lære meditationens fine kunst. I en travl hverdag med studie, job og venner/familie, ønsker jeg at blive bedre til at være i nuet, stresse mindre og generelt have mere energi og velvære til hverdagens aktiviteter.
Jeg har længe ønsket at prøve Bikram Yoga, som i disse tider omtales i alle sundheds magasiner og som åbenbart er blevet ”det nye sorte” henover natten. Derfor begyndte jeg på et 10 dages introforløb, med halvanden times daglig yoga.

Det som adskiller Bikram yoga fra normal yoga, er at lokalet er opvarmet til 40grader, alt imens du gennem 90 min sveder dig igennem 26 øvelser, som siges at have næsten uanede positive virkninger for din krop. For bare at nævne et par af dem, så hjælper varmen vores organer med at udrense affaldsstoffer, styrke vores krop, balancere vægt og fordøjelse, stabilisere vores søvnmønster, øge lungekapaciteten, øge energien, koncentrationsevnen og livslysten. 

Jeg har aldrig svedt så meget i mit liv! Efter de første dage var jeg helt færdig efter klassen, men underligt nok følte jeg en indre ro og klarhed jeg normalt ikke gør. Samtidig føltes min hud også enormt glat og udrenset. Jeg kunne efter bare tre dage mærke en forskel i hvor godt jeg kunne udføre øvelserne, hvilket den høje varme nok er skyld i. Men faktum er at jeg kunne udføre øvelserne med en smidighed, jeg aldrig har troet min forhenværende håndboldkrop kunne udføre.

Efter de 10 dage må jeg tilstå at jeg er faldet i ”Bikram fælden”, som mange andre, der har prøvet det. Du skal ikke blive skræmt efter 1. gang – den er forfærdelig! Der går lige 2-3 dage før man har vænnet sig til varmen og øvelserne, og kan begynde at mærke de positive effekter. Jeg vil helt klart anbefale det til alle, men pas på det er stærkt vanedannende!

Billede anvendt med tilladelse fra lobster20

2 kommentarer: