fredag den 13. januar 2012

Madguide: London I

Af Pernille Kjeldsen

I starten af december var jeg 4 dage i London for at besøge min veninde, som studerer derovre. Jeg elsker at rejse og det bliver kun bedre af at man har selskab af en ”lokal kendt”, så man som turist kan opleve andre steder end hvad de gængse turistbøger fremhæver. Det kan som turist være svært at vide hvor man finder de små hemmelige perler og de lækre restauranter, hvor de lokale går ud, så man undgår turistfælderne og i stedet får del i den autentiske, lokale stemning.

Min veninde bor i East London, som er et skønt område med små upcoming butikker, traditionelle engelske pubber, gallerier og hippe restauranter. Jeg har valgt at dele nogle af mine bedste madoplevelser med jer, så I, hvis I selv står og skal til London, har nogle gode fif med i bagagen.

Pizza East:

Er kendt for sine fantastiske pizzaer og jeg må tilstå, at jeg ikke til dags dato har smagt en bedre pizza! Stedet emmer af charme, med sine rå trægulve, dæmpede belysning, murstensvægge, store vinduespartier og langborde, som på gamle kostskoler. Stedet kunne godt minde om en gammel slagter, med sine hvide klinker ved baren og køkkenet, hvilket de store skinker hængende fra loftet også er et tegn på. Det er åbenbart et utroligt populært sted for de lokale East-beboere, så vi måtte starte i baren med en drink mens vi ventede på vores bord. Det som, efter min mening, gjorde stedet så specielt var, at de kredsede for de små detaljer. Fx bestilte jeg et glas vin, som blev serveret i en lille fin karaffel jeg selv kunne hælde op af. Køkkenet var åbent, så man kunne følge med i kokkenes arbejde, hvilket jeg som madentusiast sætter meget pris på. Vi bestilte lidt forskellige pizzaer, så vi kunne dele og dermed smage flere forskellige. Wauw en smagsoplevelse! Bunden var så tynd og sprød, fyldet lækkert og smagfuldt og ja en pizza lå fra 10-13 pund - Helt sikkert et besøg værd!


Browns:

Englænderne er jo kendte for deres ”afternoon tea”, så det skulle vi selvfølgelig også prøve. Vi besøgte restauranten Browns, som er en hyggelig, klassisk engelsk restaurant/thesalon, med store chesterfield møbler, mørke trævægge, romantiske malerier, det fineste porcelæn og hvide silkeduge på bordene. Vi bestilte en traditionel afternoontea menu, og var helt overvældede da tjeneren kom ind med en smuk opsats indeholdene scones med clotted cream, små agurkesandwich, yndige små kager og selvfølgelig en thepotte. Anretningen var så charmerende og i ægte engelsk stil at vi næsten syntes det var synd at ødelægge den. Smagen var helt fantastisk, noget helt andet end man får hos den lokale bager og vi sad og hyggede os i flere timer, mens vi sugede den skønne engelske stemning til os og følte os lidt som et par engelske fruer (lidt forkælelse skal man have engang imellem).


Jamies Italian:

Er en af den verdenskendte, Jamie Olivers, restauranter. Prisniveauet er overkommeligt og maden et udvalg af italienske specialiteter. Indretningen mindede mig om en hyggelig vingård, med sine mørke trægulve og borde, dæmpede belysning og store vinsamling, som pyntede langs væggen. Jeg var meget spændt på maden, da jeg, sikkert ligesom mange af jer bloggere, nyder at se hans madprogrammer. Og jeg blev ikke skuffet! Jeg fik en lækker risotto med skalddyr, der var perfekt cremet, samt et glas vin, for den nette sum af 12 pund. Hvis man er til italiensk mad, så er det her klart stedet man skal besøge. Hvis man vil have det lidt finere har Jamie Oliver også gourmetrestauranten Fifteen i London, som jeg desværre ikke nåede at prøve, men som jeg har hørt også skulle være en lækker madoplevelse.

Billede anvendt med tilladelse af Stuart Miles

3 kommentarer:

 1. Det lyder fantastisk, desværre skal jeg til London med min datter så de steder er nok ikke der hvor vi vil komme.

  SvarSlet
 2. Uh, hvor jeg savner London. Boede i North London i 6½ år. Arbejdede i East London og der var mange lækre små butikker. Det jeg savner allermest, er indiske take aways og kebab take aways. Billigt og rigtig lækker mad. Vores lokale cafe lavede en rigtig go' full english breakfast. der kom vi ofte inden fik børn. Heldigvis bor svigerfamilien i England så vi er der 2-3 gange om året men London desværre ikke så ofte. Jeg elsker London og begge mine børn er født i Nort London:) Skønt du havde en dejlig tur til London:)
  Vi skal ind og se Lion King håber vi i påsken. Det betyder en tur til London mens vi er på påskeferie hos farmor og farfar:)
  Mette

  http://oddparent.blogspot.com/

  http://blog.multipelsklerose.dk/

  SvarSlet