onsdag den 25. januar 2012

Kan din blog blive bedre?

Nogle gange kan man stirre sig blind på både design og indhold af sin blog, så det kan være svært at vurdere om bloggen kan blive bedre. Engang imellem er det dog en god idé at kigge bloggen efter i sømmene og se om der er noget du kunne gøre anderledes. Vi giver her en række forslag til ting du kan overveje omkring din blog. Hvis du har lyst, kan du også få en anden til at tjekke din blog ud, fra disse kriterier.

Google dig selvHvor let er det at finde din blog?
Prøv at google bloggens navn og gennemgående temaer og se hvor højt du ligger på Googles lister.
Du kan foretage en masse skridt for at forbedre din 'rank' på Google - følg med her på Danske Webchicks hvor vi snart poster en guide.


Loading tid
Gå ind på din blog; meget gerne fra en browser eller computer der ikke har besøgt bloggen før, så det er første gang den skal hente alt indholdet på bloggen. Hvor lang tid er bloggen om at hente din side? Når du at blive en smule irriteret eller er siden hurtig og effektiv til at åbne? 


Forskellige browsere
Prøv at åbne siden i f.eks. Internet Explorer, Chrome og Firefox for at se hvordan siden tager sig ud i de forskellige browsere. På den måde kan du få overblik over hvordan siden ser ud hos dine læsere afhængig af hvilken browser de bruger. Er der noget der ser forkert ud ét sted?


Førstehåndsindtryk
Hvad er det første du lægger mærke til når du besøger siden? Kan du se det øverste indlæg uden at skulle scrolle? Er der noget der forvirrer øjet?

Nyeste indlæg
Det nyeste/øverste indlæg på din blog, er det første som en ny besøgende vil se, hvis de besøger din blog første gang (og ikke har fundet den via en søgemaskine hvor de lander på et bestemt indlæg.) Passer dette indlæg ind i bloggens tema? Kræver det, at man har læst andet for at forstå sammenhængen? Er der i så fald linket til de andre indlæg man skal læse for at kunne være med?


Andre indlæg
Udvælg 5 eller 10 tilfældige indlæg og kig dem igennem.
Er der samme stil i indlæggene?
Udgives indlæggene med faste mellemrum (f.eks. 1 om dagen, eller 1 om ugen)?
På den måde kan læsere der ikke bruger RSS feeds lettere overskue hvor ofte de skal besøge din blog.
Her kan du også tjekke tags/etiketter: Er de sigende i forhold til indlægget?

Fotos
Billeder på blogs er en hel historie for sig. Prøv f.eks. at kigge på kvaliteten af billederne, størrelsen og sammenhæng mellem tekst og billeder.

Hvis du vil have flere fototips kan du tjekke disse DWC indlæg:
10 Tips til gode portræt billeder
8 Fototips til madbloggereSidemenuer
Hvad har du i din sidemenu? Linker du til en evt. Facebookfanside, din Twitter eller andre sociale netværk, som du bruger i forbindelse med din blog? Hvad med bloglovin' eller Blogkeen så dine læsere let kan tilføje dig? Husk at sidemenuen er en menu og ikke skal tage alt opmærksomheden på siden væk fra dit egentlig indhold.Om mig/om bloggen
Hvis der er en 'om mig'/'om bloggen' side, er informationerne så opdaterede? Er det muligt at kontakte bloggeren direkte f.eks. via mail? Hvis du har en politik for brug af dine tekster/billeder, kan man så se den her?
Listen er inspireret af tekster på:
Crafterminds
howtomakemyblog.com


Billede anvendt med tilladelse fra Stuart Miles

2 kommentarer: