lørdag den 3. december 2011

Kultur under træet

11 måneder er gået siden sidst og vi står nu igen på kanten til december måned. December er for mange forbundet med familie og hygge men der er desværre også én ting ved denne måned der kan give folk stress - gaverne. Foruden spørgsmålet om økonomi, der for de flestes vedkommende vrider kontoen til sidste øre, er der også spørgsmålet om "Hvad skal jeg dog gi?!". Mange kender dette dilemma og bruger hvert år mange timer på at overveje, hvilke gaver der vil bringe smil frem under træet og hvilke man helst skal undgå. Da jeg selv er blandt de personer der flytter i tænketank for at finde på gaver, har jeg her fundet et par foreslag til mænd, der alle kan deles med dem man har kær.


Det er mit indtryk at mange mænd får tøj, duft eller praktiske ting i gaver, hvilket må være en smule kedeligt i længden. Mit første forslag til gave er derfor biografbilletter til den nye Sherlock Holmes der snart har premiere. Denne film er fyldt med krimi, action og spændning hvilket som regel er et krav for mænd når de vælger film. Er du ikke selv til denne form for film kan du jo evt. lave gaven som en herretur, hvilket din bedre halvdel bestemt vil nyde. Dette skal ikke lyde som om mænd intet gider med deres partner men vi kender alle sammen den glæde der kommer ved at lave ting med sine veninder, ting som ens mænd ville være fejlplaceret i. Jeg er langt fra ekspert på dette område og begår selv fejl når det angår dette men jeg ville bestemt hellere have en god veninde med til "Sex and the city" end min kæreste der ville hade hele aften.
  • Den næste ting jeg vil anbefale er udstillingen "Warhol & Basquiat" der vises på Arken frem til januar. Udstillingen byder på 1980ernes New York, hvor undergrundsmiljøet bobler af kreativitet. I dette miljø opstod et unikt samarbejde mellem to af U.S.As største kunstnere, Andy Warhol og Jean-Michel Basquiat. Arken beskriver udstillingen således; "Der springer gnister fra lærrederne, når Warhols kølige popkunst og Basquiats dramatiske ekspressionisme møder hinanden. Værkerne rummer stor skønhed og viser, hvordan de to kunstnere var drevet af gensidig respekt og lyst til at udfordre hinanden." Udstillingen er blevet anbefalet til mænd der ikke har den største kunstinteresse og kan derfor anbefales for kvinder der forfærdelig gerne vil se disse udstillinger men aldrig kan få deres partner med.

Den næste anbefaling ligger i det musikalske da Tim Christensen and The Damn Crystals netop har udgivet deres plade som er blevet rost til skyerne af anmelderne. Denne plade bevæger sig væk fra de stille ballader og vender i stedet tilbage til Tim C's rockede toner. Pladen er helt igennem fantastisk hvis man elsker rock og er den perfekte gave til enhver mand der spiller luftguitar.

Den næste er gave perfekt til lange søndage på sofaen (muligvis med tømmermænd) og er så mandlig som nogen serie kan blive. Prison Break handler om Michael Scofield, hvis bror Lincoln, bliver dømt til døden for en forbrydelse han ikke har begået. Michael arrangerer en umulig flugt - indefra fra fængslet. Men flugten er blot starten på denne serie der bliver en dødelig menneskejagt gennem landet. Prison Break er kommet i en samlet boks med alle sæsonerne der blot venter på at blive afspillet. Jeg er stor fan af denne serie og vil bestemt anbefale den til alle mænd der er til spænding på det højeste punkt. Jeg vil dog lige indfører at serien er spillet af fremragende skuespillere der også giver kvinder en oplevelse ud af denne serie og derfor også en lille gave til dig som køber.

Det sidste forslag til mændenes gave er til manden der elsker at lave mad. Umahro Cadogan har lavet kogebogen "Herrerevolution" der bestemt ikke er skrevet med henblik på kvinder og pynt. Bogens undertitel hedder "Sådan får du styrke, potens og power" og er den rette gave til manden der ikke længere gider lette salater og finthakket grønsager. Dette er også en god måde at få din partner til at lave mere mad, hvis han har interessen.

Jeg håber disse forslag kunne hjælpe lidt med ideer til julegaverne og vil samtidig opfordrer de kvinder der læser denne artikel til at glemme alt om at mænd elsker praktiske ting til haven eller sokker. Dette er måske rigtigt i nogle tilfælde eller som gave fra svigerforældrerne men fra ens partner er det en del sjovere at få noget med omtanke og fornøjelse i. Vi kvinder vil jo også gerne have andet end grydeskeer og strikkegarn ikke ? (;3 kommentarer: