onsdag den 23. november 2011

Ønskeseddel online

Hvis du er gået i gang med at skrive ønskeseddel til jul, kan det måske være interessant at tjekke disse to sider, hvor du kan lave en online ønskeseddel:

Den 'gammeldags' facon

www.min-ønskeseddel.dk
Er en simpel side der giver dig mulighed for at oprette en bruger og derefter indtaste en ønskeseddel. Du kan vælge mellem 8 forskellige designs til din side, der dog mest af alt ligner en omgang wordclipart.

Funktioner:

Kategoriser dine ønsker i 12 forskellige kategorier
Giv dine ønsker 1. 2. eller 3. prioritet alt efter hvor meget du ønsker dig dem.
Angiv et prisområde (f.eks. fra 100-200kr.) ved hver gave, så man let kan finde hvad man ønsker sig.
Print ønskesedlen med et enkelt klik.

Siden er meget nem at finde rundt i, men har nogle lidt irriterende fejl.
F.eks. bliver man gang på gang bedt om at bekræfte sig login. Man skal desuden oprette alle man vil sende sin ønskeseddel i en adressebog, før man kan sende listen ud via mail. Tilgengæld kan du rimeligt nemt dele via f.eks. Facebook og Twitter.
Siden har et gaveforum, hvor man kan snakke om gaveidéer, men det er temmelig dødt (én af de nyeste ting der er skrevet er mig der skrev et forslag til en gave i september 2010).

Se eksempel på en ønskeseddel her

Alt i alt:
Siden er en god måde at komme i gang med at skrive ønskeseddel online, hvis man gerne vil have en let forståelse side uden alt for mange 'fancy' funktioner.

Grafisk og fancy


Pinterest.com
Er ikke beregnet til ønskesedler, men alligevel utroligt velegnet til formålet. Det er denne side jeg bruger til min ønskeseddel i år!
Pinterest er koblet til din Facebook eller Twitterkonto, så en bruger kræver, som udgangspunkt, at du har en bruger på én af de sider.

Funktioner:
Installér 'Pin It' knappen og du kan nu indsætte nye gaveidéer på din ønskeseddel med kun et enkelt klik.
Flot grafisk oversigt over alle gaveidéerne samlet på én online 'opslagstavle'
Indtast beskrivelse under hver gaveidé.
Hvis du finder billederne fra netbutikker, kan din familie gå direkte til netbutikken blot ved at klikke på billedet.

Ulemperne ved siden er, dels at siden er på engelsk, hvilket måske kan skræmme nogen brugere væk. Når man først er i gang, er den dog meget nem at bruge. Har du rigtig mange gaveønsker, kan den måske komme til at se uoverskuelig ud.

Alt i alt:
Generelt er jeg vild med pinterest fordi det minder mig lidt om en skattejagt. Jeg elsker at tilføje nyt til mine 'opslagstavler', når jeg falder over noget smukt/anderledes på nettet. Det er desuden fascinerende at se hvordan de mange billeder spiller sammen og danner et klart stiludtryk.

Se eksempel på ønskeseddel her


Bruger du et værktøj på nettet til at skrive din ønskeseddel?

3 kommentarer: