torsdag den 6. oktober 2011

Papir eller elektronisk ?

Der er i nutidens teknologiske udvikling sket en ændring i vores form af læsning. Hvor det før var nødvendigt at gå på biblioteket eller fysisk ned i boghandlen efter ens læsestof, er det i dag muligt at sidde i hjemmets trygge rammer og blot bestille dine bøger ved et enkelt klik på tastaturet. Dette er for mange ikke nogen banebrydende nyhed men jeg vil dog alligevel gerne fremhæve denne form for læsning.

Jeg er selv stor fan af både det gammeldags bibliotek og bøger i papirform men jeg må dog indrømme at denne nye bogform ikke blot er miljøbesparende men også praktisk, hvis man ikke har særlig meget plads i sin bogsamling. Mulighederne for e-bog køb er enorme og det er i dag muligt at finde alt fra "De små synger" til bloddryppende krimier, hvilket for mig er utrolig vigtigt da sortimentet skal kunne tilpasses alle former for kunder.


Den teknologiske udvikling har dog taget endnu et skridt i sin udgivelser da det nu også er muligt at læse aviser og magaziner på din elektroniske genstand. Jeg abonnerer selv på Weekendavisen, hvilke kommer i MANGE forskellige sektioner som alle er utrolig spændende. Jeg er dog typen der gemmer aviser med gode artikler i, da jeg har en idé om at jeg kan bruge dem til senere brug, hvilket skaber en stor samling der fylder utrolig meget.

MEN Weekendavisen har for nyligt
annonceret at det nu er muligt at læse avisen elektronisk, hvilket gør det muligt for mig at gå tilbage og finde gamle artikler jeg muligvis skal bruge. Det har før kun været muligt, at købe et snævert antal af aviser og magaziner elektronisk men dette har gennem det stigende forbrug udviklet sig. Det er i dag muligt at finde utrolig mange magaziner og aviser, som man normalt kun køber i bladstande eller kiosker. For dem der muligvis ikke er de store elektronik nørder, træk vejret dybt og slap helt af for det er nemlig utrolig nemt at både finde og downloade disse bøger og magaziner. Den elektroniske app sørger for, at der ved hver udgivelse ligger et ny eksemplar klar til læsning som blot skal købes og downloades. Det er samtidig heller ikke nødvendigt, at eje en tablet da bøgerne sagtens kan læses på computeren. Personligt har jeg selv en iPad, hvilket dog er utrolig luksus da man kan sidde i sofaen, eller ved spisebordet søndag morgen mens man læser avisen. Jeg vil derfor anbefale, hvis man går og overvejer at købe en tablet - GØR DET! De er fantastiske.

Jeg håber at denne korte guide til e-bøger har givet lidt inspiration for fremtidig læsning med et strejf af teknologi. Og til skeptikerne, man kan sagtens elske denne teknologiske verden selvom papirformen har den største plads i ens hjerte.

God læselyst

3 kommentarer: