tirsdag den 4. oktober 2011

Interview med en blogger


Vi har været ude og snakke med Ivanna som har bloggen candsocogkarriere.blogspot.com – en blog om at gå fra studie til at få en karrierer ude på det store arbejdsmarked.


Overskriften på bloggen er: 365 til cand.soc og karriere, men du blogger ikke hver dag – betyder det så, der kun vil komme 365 indlæg?
Oprindeligt skulle bloggen kun vare et år, men planerne blev lavet lidt om, da jeg kom i praktik. Der er også bare forskel på at skrive 1 år og 365 dage – det virker som om, der er mere gang i den med 365 dage, det virker på en måde af mere. Så det er mere 365 dage i overført betydning.

Hvad så når de 365 dage er forbi?
Jeg har valgt at det er indholdet, der betyder noget. Jeg er ikke færdig med mit speciale i marts, det er først der jeg begynder, så det ville være lidt underligt at slutte bloggen der. Jeg stopper når specialet er afleveret – så kommer der en epilog, der fortæller, hvordan det hele endte, om det hele gik som det skulle, efter specialet er afleveret. Og så er det slut for bloggen.

Et af dine indlæg er et billede (et billede af min tilstand)
hvad er tanken bag sådan et indlæg?
Det var en dag, jeg var meget frustreret, havde også skrevet et indlæg, men det blev for personligt. Indlægget skulle også have et billede, så efter lidt kiggen rundt i billedarkivet, fandt jeg det her billede. Det viste lige præcis, hvordan jeg havde det. Har godt tænkt, ingen fatter hvad det går ud på. Men det er så personligt bloggen bliver.

Ivanna vil helst ikke at bloggen bliver personligt, det er i hvert fald ikke planen. Det skal være noget folk kan relatere til, nogen gange kan det dog ikke undgås at det bliver lidt personligt, da det er Ivannas egne overvejelser og tanker, der bliver skrevet om. Men bloggen skal ikke og bliver ikke brugt som dagbog, det er ikke det der er mening med den. Der skrives i emner, noget andre kan læse og nikke genkendende til.

Ivanna er gift med Simon, og det er ofte noget der bliver stillet spørgsmålstegn ved. Hvordan får de det til at hænge sammen og kan de begge nå deres mål. Ivanna må da også indrømme at det er lettere at være gift og studerende end gift og med arbejde.
For at få det hele til at hænge sammen, har de lavet Drømmetavler – hvor de begge har en tavle, hvor de skriver om deres drømme og tanker for fremtiden.

Hvordan får i det hele til at hænge sammen?
I store træk vil vi det samme, det er mere et spørgsmål om TIMING, at få det hele til at gå op i en højre enhed. Vi har begge mål i livet, vi gerne vil nå, og vi skal finde ud af, hvordan vi når de mål.

Drømmetavlen, er det en i redigere på?
Vi har kun permanente tuscher – så det er noget der bliver, men der bliver da redigeret på den.

Hvorfor blev bloggen til?
Ivanna ville gerne have et sted, hvor alle de tanker der fylder i hovedet, kunne komme ud. Og lige nu er det der fylder meget overgangen fra studie til karrierer, og angsten for at blive arbejdsløs.

Som Ivanna sagde det: Det der fylder, er det der kommer til en. Og det er jo så sandt som det kan blive.

Vi siger tusind tak til Ivanna, for at have tid til at snakke med os i hendes ellers travle hverdag – men skynd dig ind og følge hendes blog, og se hvad fremtiden byder på. En ting er sikkert, der er fart over feltet og der skal nok ske noget.

1 kommentar: