onsdag den 5. oktober 2011

Fugle spil til din smartphone

De fleste af os husker snake, der i sin tid var det ultimative spil på mobiltelefonen, men i dag må slangen overgive pladsen til spil med fugle, der hitter helt kollosalt i mobilspil verdenen.
Vi har udvalgt 5 fuglespil, som vi kigger lidt nærmere på her:
Angry birds
Jeg tror ikke det er forkert at sige at det hele startede med angry birds, som nok alle mobilgamere kender.
I spillet styrer du en slangebøsse (fælles for alle disse spil, er nemlig at fuglene ikke selv kan flyve!) og bruger fugle som ammunition når du forsøger at vælte bygninger og dræbe grønne grise. Angry birds har mange forskellige baner og i dag findes desuden et hav af forskellige versioner f.eks. Angry Birds Rio (udgivet i forbindelse med filmen Rio.)
Clickgamer.com
Fås i lite versionBirds'n' blocks
Et strategisk spil, der kræver at man hele tiden tænker fremad. Det gælder om at få fuglene til at lande på et bestemt felt, ved at fjerne de blokke de står på. Bliver fuglene liggende på feltet i 3 sekunder går du videre til næste bane. Der er rigtig mange baner til dette spil, der giver en meditativ stemning og er godt hvis man ikke er til de 'hurtige' og actionpakkede spil. Baggrundsmelodien i spillet er fint og afslappende, men forbered dig på en ret irriterende lyd hver gang du laver en fejl i spillet.
GAMEVIL inc.
Sprakelsoft
Gratis


Early Bird
Den lille blå fugleunge er ude og lede efter morgenmad. Få fuglen til at lande så tæt på ormehullet som muligt, ved at glide fingeren hen over skærmen. Du kan samle små honningbier undervejs og bruge blomster til at hoppe ekstra højt.
Musikken er glad og festlig. Den gratis udgave af spillet kan gennemføres ret hurtigt, hvilket vi synes er lidt ærgeligt.
Booyah!
Gratis med mulighed for tilkøb af funktioner

Air penguin
Polerne er ved at smelte og i Air penguin må du derfor bevæge dig fra isflage til isflage. Spillet styres ved at vippe telefonen frem og tilbage samt fra side til side for at få pingvinen til at hoppe. Skærmen holdes på den modsatte led af hvad man gør i de fleste spil (se billede). Pingvinen skal passe på alt fra hajer til blæksprutter og hvalrosser, og må ikke lande i vandet. Du kan samle guldfisk op undervejs for at få flere point. 
Fås i lite version


Tiny wings
Den stakkels fugl har så små vinger, at den ikke kan flyve. Derfor må den i stedet forsøge at få fart på ned af bakkerne og hoppe afsted. Du styrer spillet ved at røre ved skærmen når fuglen er på vej ned af en bakke. Du kæmper med tiden, da fuglen kun kan flyve om dagen og spillet slutter når det bliver nat.
Saml mønter og boosts for at få nye reder og bonuspoint.
Det bedste ved det her spil er helt klart lyden. Lækker baggrundsmusik og charmerende lyde fra den lille fugl.
Andreas Lilliger
6kr

Kender du et godt fuglespil vi ikke har på listen, så skriv gerne en kommentar.

2 kommentarer: