tirsdag den 14. juni 2011

At sætte sin blog i bås

Jeg har funderet over hvordan jeg skulle vinkle dette indlæg i noget tid nu. I stedet for at fundere mere over det, vil jeg dog nu blot springe ud i det og derfor må I undskylde, hvis det virker lidt rodet - jeg håber jeg kan få min(e) pointe(r) frem og måske lægge op til lidt debat i kommentarfeltet.

Jeg har lagt mærke til, at mange bloggere i høj grad lader sig styre af en bestemt præmis, når de blogger. Indenfor den sidste måned har jeg i tre blogindlæg på forskellige blogs læst udsagn alá: "Jeg vil i det følgende skrive lidt om ferie/børn/vægttab/whatever, men bare rolig, det her bliver ikke en ferie/baby/slanke/whatever-blog". Indforstået præmis: Jeg er ikke ved at flytte mig over i en anden kategori, end den I kender.

Den slags sætninger er interessante for mig, især når jeg ser dem flere steder, for hvorfor er det så vigtigt hvilken kategori en blog hører til? Jeg følger blogs som kan defineres indenfor noget så forskelligt som mode, mad, humor, kreativitet, design, gadgets og børn. Fælles for dem alle er dog, at der indimellem kommer et indlæg som ikke rigtig passer ind i den kategori, som jeg (eller blogejeren selv) har defineret passer til deres blog. Således kan en modeblogger pludselig skrive om da hun var nede og smage den nye is hos ParadIS eller en kreablogger skriver om en ærgelig oplevelse med DSB. For mig er det netop denne alsidighed på bloggene, som gør blogging til et fantastisk medie.

Når vi har os selv med på bloggen, vil vi naturligt have mere end ét facet af vores liv med. Jeg har i de ti år jeg selv har blogget være omkring et væld af emner fra kæresteliv og digte til bog- og filmanmeldelser, madopskrifter osv. Den røde tråd på min blog kan være meget svær at finde; den røde tråd er nemlig MIG, for jeg skriver kun om ting der siger mig noget og derved, ved læserne jo egentlig aldrig rigtig hvad de får. Tilgengæld tilbyder jeg mine læsere et indblik i mit liv, som i nogle perioder er meget tæt på og i andre perioder mere perifert; akkurart ligesom hvis jeg sad og talte med mine
venner, deler jeg ud af mig selv på bloggen og kan ikke kategoriseres.

Hvilken kategori tilhører din blog og hvad tænker du om at bryde rammerne?

57 kommentarer:

 1. Fedt indlæg. Min blog var fra start en bestemt kategori, det er den ikke længere. Den er min og det er mig. Det der fylder meget i mit liv er krea, og derfor blogger jeg meget om det.
  Tak for tankerne :)

  SvarSlet
 2. Jeg tror de der kategorier er ved at "uddø" en lille smule, hvilket jeg personligt synes er ret fedt, da det så er mere personen bag bloggen der kommer frem. Ligesom I skriver, kan man forvente stortset alt på min blog. Jeg skrev starten stort set udelukket om skønhed, hvilket stadig også periodisk fylder meget på bloggen, men der er kommet meget mere mig indover. Der kan være gode og dårlige oplevelser eller anmeldelser af arrangementer eller produkter.

  Hurra for alsidighed :)

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Super indlæg, det er meget de samme tanker jeg selv har gjort mig omkring det at blogge.

  Min blog startede i sin tid ud med at handle om at få et bedre liv, at tabe mig og finde mig selv og så vise processen mens den stod på. Vægttabet er så røget i baggrunden, men det handler stadig om at finde mig selv.
  At jeg så efterhånden begyndte at vise flere sider af mit liv, det gør jo så bare bloggen til at være endnu mere om mig, hele mig. Det gør det også - eller det skulle det i hvert fald - lettere for mine læsere at forstå mine udbrud osv. ;)

  Jeg har altid haft svært ved at sætte min blog i kategori, især når jeg har tilmeldt mig blogtjenester. For den er vel en hverdagsblog og så alligevel ikke.

  SvarSlet
 5. Jeg er så enig i alt det du skriver! :)
  Hvis nogle spørger om hvad min blog handler om, svarer jeg mig. Det jeg tænker på, det jeg laver og det jeg har lyst til. Engang fik jeg et spørgsmål: "Hvis din blog ikke var frit, men skulle have ét emne, hvad skulle det så være?". Jeg svarede en "feel good" blog, hvor læseren får det godt, og føler at jeg forbedrer deres humør :D

  SvarSlet
 6. Rigtig spændende oplæg til debat - jeg er glad for at vide at jeg ikke er alene om dilemmaet :)
  Jeg er sådan lidt en "multikunstner" - interesserer mig for design, illustration, kommunikation, sociale medier, håndarbejde, webdesign og er sådan lidt tech-nørdet også - og jeg har virkelig svært ved at finde et gennemgående tema der kan definere min blog, hvilket også gør at den lige pt. er lidt død. Den har mest været koncentreret om design og illustrationer men men, jeg vil egentlig gerne have de andre aspekter med...
  Dybest set handler det vel om målgruppe - man skriver en blog, og ved måske at hovedparten af de læsere man har er der på grund af det man skriver om...."et bestemt emne" - så kan det være svært at skrive indlæg om andre emner som man ikke forestiller sig at læserne interesserer sig for.
  Lige nu overvejer jeg at dele min blogs rss feed op i flere sådan at man kan abonnere på de lige de indlæg der interesserer - er der nogen der har andre forslag?

  SvarSlet
 7. I starten havde jeg en linie jeg ville følge, men det blev hurtigt droppet. Det er umuligt kun at skrive om mode, eller kun at skrive om musik... Ind imellem kommer der jo indlæg om noget andet, som du også siger! :).

  SvarSlet
 8. @Sukro det er en rigtig god idé med forskellige rss feeds. Jeg har måttet sande, at mine interesser simpelthen var så forskelligartede at jeg synes det bliver alt for rodet hvis det hele er på én blog. Derfor har jeg faktisk delt op i forskellige blogs til forskellige målgrupper.

  Selvom jeg i dag skriver på tre blogs (Danskewebchicks, min private midnightshadow.dk samt min kreative swapable.blogspot.com), bobler Midnightshadow.dk stadig over med forskellige sider af mig. Det kreative får stadig lov at kigge forbi på min private blog og det private på kreabloggen; jeg overvejer i høj grad at merge dem sammen igen. Dog er læserne på min kreative blog i højere grad udenlandske og jeg gider altså ikke til at skrive på engelsk - synes det bliver noget mere upersonligt så, men det er jo en hel anden snak.

  Til alle: Fedt med jeres kommentarer, det er spændende at læse!

  SvarSlet
 9. @misha - hmnnn ja det er et andet dilemma, det med de udenlandske læsere - jeg er halvt englænder, og har derfor i princippet også mulighed for at skabe mig en læserskare på engelsk, men...men....hvad så med den danske læserskare, der er så vidt jeg ved mange der går helt uden om blogs der er skrevet på engelsk - og igen, jeg véd bare at jeg ikke får vedligeholdt mere end en blog - måske man bare skal sande at man ikke både kan blæse og have mel i munden uden at blive beskidt :)

  SvarSlet
 10. min blog tilhører ingen kategori. i hvert fald hvis man spørger mig selv. og det ønsker jeg heller ikke. den dag, jeg for alvor kan sætte min blog i bås, så vil jeg stille mig selv spørgsmålet, om jeg så egentlig har mere at fortælle? så kører jeg jo blot i samme rille..

  SvarSlet
 11. Hey - fedt indlæg! Du fik mig lige ind i en tankestrøm om alt muligt. Selv har jeg aldrig gidet at sætte min blog i bås, hvilket har hindret mig at blive ved med at skrive og derfor bare har resulteret i en sletning af bloggen.
  Jeg har altid egentlig troet folk helst så at bloggeren holdte sig til én genre, men det er åbenbart ikke tilfældet? Herligt :)

  Må jeg forresten godt linke til det her indlæg i et indlæg på min blog? :)

  SvarSlet
 12. Hej Renée, du er meget velkommen til at linke til vores indlæg.

  SvarSlet
 13. Informasi tentang pengobatan ambeienberdarah dengan menggunakan bahan-bahan alami dari ektra dun ungu, mahkota dewa serta kunyit putihyang 100% tidak mengandung bahan kima, di jamin aman di konsumsi dan tidak menimbulkan efek samping. ambeienBerdarah adalah suatu penyakit yang terjadi pada anus di mana bibir anus mengalami bengkak yang di sertai pendarahan. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos. Penyakit wasir atau sering di sebut ambeien ini tidak hnya memberikan rasa sakit pada penderitanya, tetapi juga memberikan rasa minder dan mau karena mengidap penyakit wasir atau ambeien.

  SvarSlet
 14. Wasir sangat menyakitkan, namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak, iritasi dan infeksi.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jooss Karena penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang sangat menyakitkan yang akan memunculkan rasa sakit saat buang air besar, maka sebaiknya Anda menangani penyakit wasir ini dari dini. Penyakit wasir merupakan salah satu jenis penyakit yang kambuhan. Penyakit ini biasanya akan menimbulkan rasa nyeri dan perih yang akan kambuh jika penyebabnya tidak dihindari dan tidak menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 15. Tonjolan yang berupa benjolan ini sering kali disertai dengan keluarnya tetesan darah ketika seorang penderita ambeien sedang BAB. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos banget Darah yang menetes keluar bersama dengan feses disebabkan oleh bocornya pembuluh darah yang melebar dan apabila terkena gesekan saat feses keluar akan menjadi luka. Ambeien dapat disembuhkan dengan berbagai cara alami sebelum menempuh cara dengan pengobatan medis yang terkadang semakin memberatkan kondisi ambeien. Pengobatan utama yang paling efektif berawal dari menerapkan pola hidup yang sehat.

  SvarSlet
 16. Wasir yang membengkak disertai dengan pendarahan umumnya disebut wasir berdarah. Cara mengobati wasir berdarah secara alami adalah dengan menggunakan beberapa tanaman obat yang sudah lama dikenal khasiatnya. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi Beberapa tanaman obat yang dikenal mampu mengatasi wasir antara lain adalah tape singkong. Mengkonsumsi tape singkong yang sudah dilembekkan secara rutin sehari tiga kali dipercaya mampu mengatasi wasir. Ini disebabkan karena tape singkong mengandung ragi yang menyehatkan pencernaan. Wasir ringan maupun wasir berdarah umumnya bisa disembuhkan dengan tape singkong.

  SvarSlet
 17. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 18. Internal hemorrhoids are located in the inside lining of the rectum and cannot be felt. They are usually painless and make their presence known because blood is seen with a bowel movement. Internal hemorrhoids can prolapse or protrude through the anus.External hemorrhoids are located underneath the skin that surrounds the anus. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe They can be felt when they swell and may cause itching, pain, or bleeding with a bowel movement. A thrombosed external hemorrhoid occurs when blood within the vein clots, and may cause significant pain.

  SvarSlet
 19. The most common symptom and sign from hemorrhoids is painless bleeding. There may be bright red blood on the outside of the stools, on the toilet paper, or dripping into the toilet. how to treat hemorrhoids naturally without surgery and safe The bleeding usually is self-limiting. Bleeding with a bowel movement is never normal and should prompt a visit to a health care professional. While hemorrhoids are the most common cause of bleeding with a bowel movement, there may be other reasons for bleeding including inflammatory bowel disease, infection, and tumors.

  SvarSlet
 20. Ambeien tidak hanya diderita oleh pegawai kantoran saja. Ibu hamil pun sering mengalami ambeien dan hal tersebut wajar.cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling joos Mengapa Ibu hamil wajar mengalami ambeien. bagaimana menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan. Artikel ini akan membantu kita menemukan jawabannya dan juga membahas 9 rahasia untuk menyembuhkan ambeien pada saat kehamilan.

  SvarSlet
 21. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 22. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet
 23. Perubahan gaya hidup di atas juga bisa mengurangi risiko hemoroid untuk kambuh. Atau juga bisa mencegah munculnya hemoroid atau wasir. caramengobatiwasir Terdapat obat-obatan yang bisa dibeli atau diresepkan oleh dokter. Obat ini berfungsi untuk mempermudah dalam membuang air besar. Obat oles bisa langsung digunakan pada bokong Anda atau tablet yang bisa dibeli dari apotek secara bebas.

  SvarSlet