mandag den 8. november 2010

Geek Girl Meetup [Ggmcph] - Referat fra en deltager

En rapportage
Gæsteskribent og fotograf: Anja OJeg har lovet at komme med en reportage fra Geek Girl Meetup Copenhagen (GGMCPH), hvor 150 geek girls var samlet lørdag den 6. november 2010.

Grundet logistikproblemer og kommunikationsbesvær fra DSB's side gik jeg desværre glip af starten af programmet og kom en times tid for sent. Men fra det øjeblik jeg trådte ind af døren til Iværksætterhuset i Blågårdsgade blev jeg budt velkommen af Henriette, der så vidt jeg har forstået, er geniet bag dette event i København. Jeg stødte også hurtigt på Marie som jo er mastermindet bag DWC og det var et dejligt gensyn. Derudover havde jeg også glæden af at hilse på Rikke, hvis blog jeg har fulgt længe samt hendes veninde Amanda. Endnu en ”kendis” var madbloggeren Piskeriset, som jeg tror de fleste af os madglade bloggere nok også er stødt på ude i blogosfæren.

I foyeren var der gang i perlepladerne, imens der i kælderen var oplæg om sociale medier samt om opensource and community. Imens jeg ventede på den næste workshop skulle gå i gang, fik jeg udfyldt et af de sjove navneskilt som alle gik rundt med. På disse skulle man skrive sit navn, hvilken slags geek man er, hvad man altid genbruger, hvad man elsker at bygge og hvad man laver når man er kreativ. Dette var et super initiativ som hurtigt blev et samtaleemne blandt de mange geek girls der var samlet.


Generelt var min opfattelse at alle var åbne og snakkesagelige og det var en fed oplevelse at sidde mellem så mange geek girls. Så gik man her og troede man selv var nørdet og finder ud af at der er lang vej endnu ;-)


Det første oplæg jeg hørte var Dorthe, fra Dorthes roderier, der vist formåede at inspirere os alle til at gå hjem og rydde op i klædeskabet. Det var et friskt oplæg og jeg blev selv super inspireret, lige indtil jeg kom i tanke om at jeg jo bor i flyttekasser og ikke har så forfærdeligt meget at rydde op i lige nu. Men tror nu at jeg vil give det et forsøg alligevel ;-)


Inden jeg får skrevet en alt for lang roman vil jeg også gerne fremhæve Roslyn Layton der talte om analytics og Camilla Ley Valentin, der er en super sej iværksætter med et genialt koncept. Roslyn gav rigtig mange gode råd om hvordan man bruger analyseværktøjer til at have styr på sin virksomhed og selvom jeg ikke har nogen virksomhed fik jeg utrolig meget ud af dette oplæg. Camilla fortalte om hvordan hun har startet virksomheden Queue-it op - en virksomhed der fremover skal være med til at forhindre at sider som billetnet crasher når der eksempelvis sælges Take That billetter, med udgangspunkt i den køfunktion vi allesammen kender fra bageren eller apoteket. Det er intet mindre end genialt! Især disse to oplæg fik i hvert fald mig inspireret godt og grundigt og jeg er sikker på jeg ikke er alene om den følelse.

Jeg fik ikke det sidste af dagen med pga. andre aftaler, men mon ikke i nok også får lidt at høre om denne del fra nogle af de andre piger der var med?

Indholdet på dagen var ikke som sådan henvendt til bloggere, som jeg (naivt?) havde forestillet mig. Jeg fik følelsen af at der var mere nyttigt indhold til iværksættere og folk med mindre virksomheder, webshops osv. Jeg fik stadigvæk noget ud af det, men desværre ikke helt det jeg havde håbet på.

Afslutningsvis vil jeg bare lige sige tak for en dejlig dag til jer der deltog og ikke mindst til jer der har stået bag arrangementet og fået det hele til at spille. Det er godt gået!


Redaktionen takker Anja for denne spændende rapportage:
Du kan læse mere om denne event og andre spændende oplevelser i Anjas liv på: http://www.anjao.com/

4 kommentarer:

 1. Hehe - det er jeg aldrig blevet kaldt før! :-D
  Superhyggeligt at møde dig! Det var et rigtig godt arrangement.

  SvarSlet
 2. Hæhæ, en gang skal jo være den første ;-) Og ja det var et rigtig hyggeligt og dejligt arrangement! Dejligt at møde jer andre geek girls!

  SvarSlet
 3. Sikke et spændende arrangement :-)

  Jeg har sat Jer på min blogroll...

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Super dejlig dag! :o)

  Og tusind tak for de søde ord Anja.
  Håber det er ok jeg bruger dem på min hjemmeside?

  Kærligst Dorthe
  DorthesRoderier.dk

  SvarSlet