lørdag den 4. september 2010

Lørdag Link Love: Bogtema

I dag har vi fundet en række lækre sider til jer der er vilde med bøger.

Bookmooch.com
Denne side er på engelsk. Du kan med nem navigation "mooche" (snuppe) bøger fra andre ved hjælp af et smart pointsystem. Du får 0,9 point hver gang du tilføjer en bog, som du vil sende til andre og det koster som regel 2 point at snuppe en bog fra andre. Du kan selv vælge om du vil sende bøger ud af landet eller om du kun vil sende bøger internt i Danmark. Der er ikke vildt mange brugere fra Danmark endnu, men der kommer flere og flere.
Vi har taget siden med fordi: Vi synes det er smart at man kun skal betale lidt porto indimellem fremfor at skulle betale 300-400kr for en bog.

Librarything.com
Denne side er et kæmpe community for bogelskere og du kan stort set alt. Du kan chatte, deltage i konkurrencer, få mulighed for at modtage pre-releases (endnu ikke udkomne bøger) mod at du anmelder dem efter at have læst dem, uploade hele dit bibliotek og meget meget mere. Siden kan indstilles til Dansk i øverste højre hjørne og det fungerer faktisk temmelig godt.
Vi har taget siden med fordi: Vi er vilde med de mange features; f.eks. kan man se hvilke andre brugere har de samme bøger som dig og derigennem møde nye mennesker med samme interesser som én selv.

Bookcrossing.com
Hvis du er vild med Geocaching er Bookcrossing lige noget for dig. Konceptet er, at du efterlader en bog et eller andet sted; på en bænk, i et tog, på en bus eller din favoritcafé og lader en tilfældig forbipasserende tage bogen med hjem. Når personen kommer hjem, registrerer han/hun bogen på Bookcrossing og kan så selv vælge om de også vil sende den videre eller beholde den. Du kan således følge din bogs rejse rundt i verden. Siden er i færd med at blive oversat til dansk.
Vi har taget siden med fordi: Vi synes det er sjovt at lege skattejagt - vi er lidt pjattede ;-)

Goodreads.com
Goodreads ligner på mange måder librarything. På Goodreads er dog i større grad fokus på boganmeldelser og interaktion mellem brugerne hvor librarything i større grad er et personligt bibliotek.
Goodreads findes så vidt vi ved ikke på dansk.
Vi har taget siden med fordi: Det er spændende at følge med i hvad andre mennesker synes om éns yndlingsbøger og fordi der allerede er flere danske, kvindelige bloggere der bruger dette site.

Fortæl os om bøger
- Brug kommentarfeltet, det er derfor det er der.
Bruger du nogen af disse sites?
Hvad er den sidste bog du har læst?
Har vi glemt et fantastisk bogsite?
Hvordan finder du tid til at læse i en travl hverdag?

3 kommentarer:

  1. Jeg elsker goodreads men de andre sider havde jeg aldrig hørt om så tak for linksene.

    Den sidste bog jeg dog har læst er faglitteratur omkring at kode websider for har ikke så meget tid igen til at både studiere, arbejde, have børn og alt det andet som jeg også gerne vil. Men jeg nyder at læse de bøger til min uddannelse så har det helt fint med det.

    SvarSlet
  2. Jeg har en bruger på bookmooch, og I er meget velkommen til at tilføje mig som ven. Jeg hedder Midnightshadow derinde og har en stor mængde lækre bøger waiting to be mooched :-D

    SvarSlet